Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az állásinterjúkon miért nem...

Az állásinterjúkon miért nem csináltatnak IQ tesztet?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kerültem egy céghez irodai munkakörbe (diploma volt a feltétel), de sima elbeszélgetés után fel is vettek. Meg is lepődtem, semmi szakmai teszt nem volt. Viszont a munkaköri feladatok elég komoly logikát és szervezettséget valamint szakmai tudást követelnek aminek - dacára hogy a főnök elégedett, igaz eddig önállóan nem is dolgoztam semmit - úgy érzem nem tudok megfelelni. Nem is értem mit keresek azon a munkahelyen, hiszen az államvizsga óta már szinte semmi szakmai dologra nem emlékszem és totál logikátlan vagyok, igazi csőlátásos gondolkozással.

Előbb utóbb ki fog ütközni a debilitásom és szeretném ezt a kudarcot megelőzni azzal, hogy csináltatok egy hivatalos validált IQ tesztet és ha nem fogja elérni a 120-at, akkor azonnal beadom a felmondási kérelmemet (bár lehet addig ki is fognak rúgni).

Fontos kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy ilyen hivatalos IQ tesztre hol lehet jelentkezni és hol lehet tájékoztatást kapni?

2021. máj. 15. 23:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felmondást azt jelentkezel betanított munkára probléma megoldva.
2021. máj. 16. 13:30
 22/29 anonim ***** válasza:
35%
Inkább pszichológust keress fel.
2021. máj. 16. 14:14
 23/29 A kérdező kommentje:
#20: Nem feltétlenül, de kíváncsi lennék, hogy milyen szinten van jelenleg a kognitív képességem az államvizsgai időszakomhoz képest.
2021. máj. 16. 14:33
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
És hogyan fogod összehasonlítani, ha anno nem csináltál tesztet?
2021. máj. 16. 14:48
 25/29 A kérdező kommentje:
Jó kérdés! Inkább egy referenciaértékhez hasonlítanám többfajta szempontot figyelembe véve. Biztosan tudnak ott segíteni beskatulyázni a kapott eredmény alapján.
2021. máj. 16. 15:06
 26/29 anonim ***** válasza:
59%
Haver, imposztor szindróma teszteket keress inkább!
2021. máj. 16. 21:13
 27/29 anonim válasza:
100%

Senki nem tökéletesen passzol az általa betöltött pozícióba, majd idővel belerázódsz, 3 hónap komolyabb munkánál ahol kapcsolódó egyetemi végzettség is elvárt, nem sok.

Szerintem addig amíg nem rúgnak ki maradj nyugodtan, max akkor mondanék fel ha hetekig nagyon stresszelnék emiatt. De utána meg stresszelhetnél azon, hogy nincs munkád.

2021. máj. 20. 15:25
 28/29 anonim válasza:

Én inkább jobban megbízok a kérdező feletteseinek a véleményében.

Ő szerintük eddig megfelelt.

2021. máj. 22. 09:05
 29/29 anonim ***** válasza:
Ha lenne IQ teszt állásinterjún, az se lenne ott, aki csinálja.
2021. máj. 22. 12:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!