Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az állásinterjúkon miért nem...

Az állásinterjúkon miért nem csináltatnak IQ tesztet?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kerültem egy céghez irodai munkakörbe (diploma volt a feltétel), de sima elbeszélgetés után fel is vettek. Meg is lepődtem, semmi szakmai teszt nem volt. Viszont a munkaköri feladatok elég komoly logikát és szervezettséget valamint szakmai tudást követelnek aminek - dacára hogy a főnök elégedett, igaz eddig önállóan nem is dolgoztam semmit - úgy érzem nem tudok megfelelni. Nem is értem mit keresek azon a munkahelyen, hiszen az államvizsga óta már szinte semmi szakmai dologra nem emlékszem és totál logikátlan vagyok, igazi csőlátásos gondolkozással.

Előbb utóbb ki fog ütközni a debilitásom és szeretném ezt a kudarcot megelőzni azzal, hogy csináltatok egy hivatalos validált IQ tesztet és ha nem fogja elérni a 120-at, akkor azonnal beadom a felmondási kérelmemet (bár lehet addig ki is fognak rúgni).

Fontos kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy ilyen hivatalos IQ tesztre hol lehet jelentkezni és hol lehet tájékoztatást kapni?

2021. máj. 15. 23:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem IQ-, hanem önbizalomhiány. Ha felvettek, akkor legalább egy ember van, aki úgy gondolja, hogy alkalmas vagy a feladatra. Legyél te a második, és akkor semmi gond nem lesz.
2021. máj. 16. 00:12
 12/29 anonim válasza:
100%

Nem, mert gyakran Oxfordi Képességtesztet csináltatnak:

Néha egy-egy kérdés „csak” vicces, pl. erre mit válaszoljon értelmesen egy maratonfutó? Egy nem túl nagy távolságot is inkább autóval tenne meg, mint gyalog? --- Persze bárki másnak is gondot okozhat meghatározni a „nem túl nagy távolság”-ot.

Gyakoriak a teljesen értelmetlen a kérdések, ezekkel pl. mit lehet kezdeni?

Inkább ön segítene útitársának, mint hogy a hivatalos szervekre bízza a dolgot? --- Milyen útitárs? Milyen hivatalos szervek? Miben kellene segíteni? :O

Képes volna beavatkozás nélkül megállni, hogy valaki befejezze azt a „két utolsó szót” egy keresztrejtvényben? --- hogy mi van???

A mai fiatalságnak több lehetősége van, mint az előző generációnak? --- Kik a „mai fiatalok”, kik az előző generáció, és mit értünk lehetőség alatt?

2021. máj. 16. 01:29
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel inkább dobj fel egy érmét. Ha fej maradsz, ha írás mész.

Az IQ teszt a logikai megoldó képességed méri. Na nekem az tök alacsony szokott lenni, mert én nem látok ezekbe semmi logikát, hogy milyen 3szög menjen oda. De ettől még nem vagyok hülye.

3 hónap betanulási idő az semmi. Az emberek többségének évek után is van a munkájukban olyan amit vagy nem tudnak megcsinálni vagy még egyáltalán nem is találkoztak vele.

Nem az a problémád, hogy hülye vagy (ami amúgy nem igaz...), hanem hogy türelmetlen vagy és ég benned a bizonyítási vágy. Mintha nem lennének éveid bizonyítani.

Vagy ha ennyire zavar nyisd ki a szádat. "Jó napot Főnök Úr/Asszony! Szeretnék ma önállóbban dolgozni, megcsinálhatom ezt meg azt egyedül?"

2021. máj. 16. 06:11
 14/29 anonim ***** válasza:
84%

Az IQ tesztnek semmi köze nincs ehhez. A hiba ott van, hogy az elméleti tudást nem tudod atültetni a gyakorlatba. Nem látod át a problemát így nem is tudod megoldani azt. A kerdesedböl is ez derül ki. Azt hiszed, hogy a problemadat az IQ teszt oldja meg. Rossz gyökereknél rágcsálsz. Aki rossz kiindulopontrol indul el, rossz eredményt kap.

Sajat elmondasod alapján több honapja vagy a cégnél es vm. 5X is el kell mondani. Ez már nagyon gáz!

Nalunk az ujakkal mar az elsö honap vegen audit van, majd a probaidö lejarta elött még egy.

Ha valaki jol elsajatitotta a szakmáját, akkor csak a céges belsö folyamatokat kell neki megtanulnia. Ezek a folyamatokat minden cégnél egyediek, amik max. 3 honap alatt böven elsajatithatók.

Nalunk is volt egy ilyen munkatars, hogy szajbaragosan elmondtak neki a folyamatokat mégsem értette meg. Sajnos el kellett bocsatani.

Ide nem volt alkalmas, de lehet, hogy màshova meg igen.

Nálad nem az a baj, hogy vegzed a munkádat es soha nem vagy elegedett önmagaddal, hanem kompetencia hianyaban nem tudod elvegezni a munkat. Ez így csak kinlodas a sikerelmény is elmarad, csökken a motivácio.

2021. máj. 16. 07:38
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Sok komolyabb cégnél kell kognitív teszteket csinálni az interjúfolyamat során.
2021. máj. 16. 09:05
 16/29 A kérdező kommentje:
#15: A kognitív teszt miben más mint az IQ teszt? Mert ha az mérvadóbb akkor azt fogom megcsináltatni.
2021. máj. 16. 11:40
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy diplomás emberről nem feltételezik hogy hülye lenne.
2021. máj. 16. 11:42
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs értelme
2021. máj. 16. 11:55
 19/29 A kérdező kommentje:
#17: Pedig az államvizsga óta simán lehet valaki hülyébb. 1,5 éve lett meg a diplomám (abszolválás pedig 2,5 éve). Azóta lett egy komoly betegségem, amire gyógyszert szedek, volt egy ájulásos eszméletvesztésem. Simán előfordulhat, hogy ezek hatására csökkent a szellemi képességem és ezért is lenne jó letesztelni, hogy jelenleg is van-e még "diplomás agyam".
2021. máj. 16. 13:06
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
19. Ha hülyének tartod magad akkor pályát kéne módosítani. Szerintem.
2021. máj. 16. 13:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!