Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az állásinterjúkon miért nem...

Az állásinterjúkon miért nem csináltatnak IQ tesztet?

Figyelt kérdés

Pár hónapja kerültem egy céghez irodai munkakörbe (diploma volt a feltétel), de sima elbeszélgetés után fel is vettek. Meg is lepődtem, semmi szakmai teszt nem volt. Viszont a munkaköri feladatok elég komoly logikát és szervezettséget valamint szakmai tudást követelnek aminek - dacára hogy a főnök elégedett, igaz eddig önállóan nem is dolgoztam semmit - úgy érzem nem tudok megfelelni. Nem is értem mit keresek azon a munkahelyen, hiszen az államvizsga óta már szinte semmi szakmai dologra nem emlékszem és totál logikátlan vagyok, igazi csőlátásos gondolkozással.

Előbb utóbb ki fog ütközni a debilitásom és szeretném ezt a kudarcot megelőzni azzal, hogy csináltatok egy hivatalos validált IQ tesztet és ha nem fogja elérni a 120-at, akkor azonnal beadom a felmondási kérelmemet (bár lehet addig ki is fognak rúgni).

Fontos kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy ilyen hivatalos IQ tesztre hol lehet jelentkezni és hol lehet tájékoztatást kapni?

2021. máj. 15. 23:03
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Bocsi rossz kategóriába került! Át lehetne tenni a Munkahely, kollégák kategóriába. Elnézést!
2021. máj. 15. 23:05
 2/29 anonim ***** válasza:
82%
Ez volt az, szerencsére negatív….🤦‍♀️
2021. máj. 15. 23:09
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Az IQ teszt nem jelenti, hogy okosabb vagy másoknál, csak hogy jobban tudod megírni azt a tesztet. Bizonyos logikai dolgokat mér, de rengeteg egyéb - munkához kellő - képességet egyáltalán nem.
2021. máj. 15. 23:10
 4/29 A kérdező kommentje:
#3: Pedig nagyon is jól mér. Relevánsabb mint egy nagy nehezen összekapart diploma (ami nekem is van). A munkahelyen nem tételeket kell bemagolni meg statisztika/makroökonómia sablonfeladatokat megoldani, hanem nem várt helyzetekben, egyedi megoldásokat rögtön meghozni. Ez nem megy nekem (leszámítva, hogy már a diploma is nagy mákkal lett meg).
2021. máj. 15. 23:15
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg. Minden új állásnál ilyen a betanulási idő. Az ember fulladozik az egészben és úgy érzi soha nem fog menni. Ne add fel és majd szép lassan felépülnek benned a szükséges rutinok.

Ami nagyon nagyon fontos. Kérdezz és kérj segítséget időben és minél előbb. Itt ez azt jelenti, hogy tegyél némi erőfeszítést magadtól, de ha ez nem vezet eredményre mondjuk 20 percen belül akkor kérdezz.

Eleve a tanulás az ismétlésekre alapul, szóval úgy fog bevésődni.

És tudom, hogy mennyire kellemetlen érzés tud lenni kérdezni. De gondolj arra, hogy előbb utóbb úgy is meg kell tenned, mert nem fog eltűnni az akadály, de sokkal kellemetlenebb három nap után feltenni azt a kérdést.

Ez ahogy írsz erről erre már szakkifejezés is van. Imposztor imposztor szindrómának nevezik. Szinte mindenki beleesik.

Szóval tényleg az a legfontosabb, hogy nyugodj meg. Teljesen normális ami veled történik épp. Tarts ki és jobb lesz.

2021. máj. 15. 23:15
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Jól írja az utolsó vàlaszoló.

Azt se felejtsük el, hogy időre megy, pedig attól még, hogy valakinek tovább tart az elemzés miatt a teszt, simán lehet magas iq-ja.

Nálam is, mikor időre mérték, 125-129 lett, mikor nem volt időkorlát, akkor a 30 kérdésből 1, hibám volt, igaz 20 perccel tovább tartott kitölteni a tesztet.

A másik, hogy az intelligencia egy képesség, amely segít helyesen làtni és kezelni a helyzeteket.

Ahhoz, hogy tudjuk kezelni a helyzeteket, többféle készség kell.

Ezért ritka az igazán intelligens ember.

Még Einstein-nek is szakintelligenciàja volt, de az élet màs, alapvető területén, nem volt jó.

2021. máj. 15. 23:16
 7/29 A kérdező kommentje:
#5: Az a gond, hogy már több mint 3 hónapja vagyok a cégnél de még önálló munkára most sem vagyok képes illetve számtalan olyan dolog van amit már vagy 5-ször megválaszoltak/megmutattak, de még most sem értem.
2021. máj. 15. 23:20
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Minél magasabb valakinek az intelligenciàja annál mélyebben látja a kapcsolatokat, tulajdonsàgokat, műveleteket, àllapotokat, helyzeteket, folyamatokat.

Te is kérdező próbàld meg az agyad a fent leírtakra ràaàllítani.

2021. máj. 15. 23:23
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

#7 ha egy nehezebb területen vagy nem sok a 3 hónap. Esetleg próbálj jegyzeteket csinálni. Írj le mindent. Ha online meetingek akkor vedd fel.

Ami még kérdés, hogy időbeosztásod rendben van e. Otthonról dolgozol e vagy be kell járni. Mert eleve az is nehezítheti a betanulást, ha otthonról tolod.

De tényleg az a lényeg, hogy ne add fel. Amíg ki nem rúgnak csináld. És tekints úgy az egészre, hogy megint egy fizetést megszereztél :D

2021. máj. 15. 23:25
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Majd a munkáltató eldönti, hogy mennyire vagy jó munkaerő. Önként felmondani ostobaság. IQ teszthez kötni meg főleg.
2021. máj. 16. 00:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!