Gyakornoki munka után, miután felmondok fogok kapni valamilyen kilépő papírt? Vagy valami olyat, amin látszik az adott céggel folytatott viszonyom?
"De akkor ennek így mi értelme? Mert hát ennyi erővel bármelyik diák mondhat bármit, hogy hol és mennyit dolgozott."
Ez így is van, és nem csak a diákoknál.
A munkaviszonyban töltött időt tudod igazolni, mivel ott a munkáltató annak megszűnésével köteles kiállítani egy munkáltatói igazolást róla. De ha én például megbízási jogviszonyban dolgoztam valahol, vagy egyszerűsített foglalkoztatásban, vagy egyébként vállalkozási szerződéssel valakinek, annak csak nálam van nyoma, nem vagyok köteles senkit írott formában bizonygatni róla.
A munkáltatói igazolást azért adják ki, mert igazolják rajta a majdani nyugdíjhoz szükséges jogviszonyt (szolgálati időt), és azt, hogy bérből levonandó kötelező letiltásod nincs, amit egyébként ha lenne ilyened, akkor a következő munkáltató köteles lenne tovább teljesíteni a béredből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!