Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » “Életközépi” krízisem van?

“Életközépi” krízisem van?

Figyelt kérdés

Végzős alapszakos sgyetemista vagyok,23 éves.

Most fogom írni a szakdolgozatot,már a szakmai gyakorlati helyemen dolgozom gyakornokként,ami egy nagy multi,mellette még vannak az utolsó féléves tárgyaim,35 kreditnyiy.

Kicsit lélekölő.

Rengeteg a stressz,alig alszom. Hatalmas az elvárás a munkahelyen,nem segítenek,sok dologra magamgól kell rájönnöm,az az érzésem,hogy zavarom őket,ha kérdezek.

Rengeteget stresszelek,alig alszom,van egy rakás egyetemi beadandóm és zhm is,fogytam 6 kilót egy hónap alatt.

Egy nap többször rámtör a sírás,nincs kedvem semmihez.

Nem bírok elszakadni az egyetemtől ki a nagybetűs dolgozó életbe. Megijeszt ez az egész.

Éppen ezért el akarok menni mesterre,de a szüleim nyomást helyeznek rám,hogy dolgozni kell,nem mesterre menni.

Úgy érzem nem bírom megállni a helyem a munka világában és még pár évig szívesen ülnék az iskolapadban,de kell a pénz és a szakmai tapasztalat,nem bírom a byomást.

Mi lehet velem a gond? Nagyon kétsbe vagyok esve.

23L

2021. ápr. 15. 10:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Életközepi krízis...?? Te valamit nagyon félreértesz....

Ez inkább kapunyitási pánik. :-D

2021. ápr. 15. 10:48
 2/16 A kérdező kommentje:

Rosszul fogalmaztam,nem életközépi,hiszen még fiatal vagyok.

De valami nem normális dolog,az tuti.

2021. ápr. 15. 10:49
 3/16 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon sokan vannak így, civilizációs betegség lett a depresszió. Mark Fischer Kapitalista realizmus könyvét nagyon ajánlom.

23 évesen a mesterrel végzel vagy az alapszakkal?

2021. ápr. 15. 11:14
 4/16 anonim ***** válasza:
91%
2021. ápr. 15. 11:21
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem csak szar a munkahekyed. Ha végeztél az egyetemmel, válts munkahelyet.
2021. ápr. 15. 11:24
 6/16 anonim ***** válasza:
82%

Ez egy ilyen dolog, ha az ember egyszerre tanul és dolgozik, az nagyon kemény, de később legalább meglesz az eredménye.

A szüleiknek igaza van, már 23 éves vagy, hacsak nem tesznek a feneked alá kész lakást, vagyont, munkahelyet, akkor luxus lenne kiesned a munkaerőpiacról, mert akkor 26-28 évesen meg azon stresszelnél, hogy nincs semmid, nem tudsz elköltözni, nincs miből gyereket vállalni.

2021. ápr. 15. 11:31
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló van velem is. Én mesteren vagyok, de ha vége, hianyozni fog.

Jelenlegi munkámat ki nem állhatom (máshova nem vesznek fel), így legalább az egyetem nyújt egy támpontot, hogy ne csak a sötét rabszolgaság lebegjen előttem.

Sokan mondják, hogy vállalkozzunk, meg lépjünk ki a 9-5 életből, de ahhoz meg valami baromi nagy ötlet kellene, meg baromi sok penz.

Ja és az egészet megtetőzi egy jó kis lakhatási válság is, mert még egy albira sem futja, saját lakás örök álom marad.

2021. ápr. 15. 11:34
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom hova ez a nagy stressz, menj el egy evre onkenteskedni tibetbe, vagy valami hasonlo dologra. Gyerek korom ota dologozok, mindig volt munkam, mindig viszonylag jol kerestem, sose volt ilyen bajom. Egyetemet nem fejeztem be mert tul stresszes volt a vege. Ne parazd tul a dolgokat, minden kialakul. Most sztem neked az kene hogy letedd a vizsgaid/ befagyaszd az egeszet es elmenj valahova ahol meloert cserebe enned adnak. Pld onkentes tibetbe :) Amiutan "kipihented" magad csak azutan folytasd a jelenlegi eleted
2021. ápr. 15. 12:24
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Kapunyitási pánik és hiszti.
2021. ápr. 15. 13:59
 10/16 anonim ***** válasza:
92%
Mennyit alszol? En napi 6 orakat es azt hittem hogy ez keves...
2021. ápr. 15. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!