Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten mennyivel többek...

Budapesten mennyivel többek az esèlyei munkát találni egy csak angolul beszélő embernek mint pl.Szèkesfehèrváron ?

Figyelt kérdés

Párom akinek nincs magyar nyelv tudása mai napig nem tudtunk neki állást találni Szèkesfehèrváron.

Budapesten mennyivel lenne több esèlyünk,lehetősègünk ?

2021. máj. 4. 10:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

#5: A multinacionális cégek budapesti leányvállalataiban az irodai munkanyelv nagy részében angol. Nem csak a mérnököknek, a pénzügyön, jogon, logisztikán, bárhol. Persze, ha nincs senki más a környéken, magyarul beszélünk, de írásbeli kommunikáció csak angolul van és mindenkitől elvárt, hogy mondat közepén tudjon angolra váltani, ha megjelenik egy külföldi.

A gyártósoron magyar, vagy mostanában egyre inkább ukrán, de feltételezem, hogy aki angol munkát keres, eleve nem oda pályázik.

2021. máj. 4. 12:29
 12/15 anonim ***** válasza:

11-es: mivel a kérdéses valaki nem talál munkát, nem kizárt, hogy éppen gyártósorra megfelelő "végzettsége" van, ezért nem jut semmire.

Erre ugyan többen rákérdeztek, de eddig semmi válasz nem jött rá, enélkül meg csak vakon találgatni lehet, érdemben válaszolni nem.

2021. máj. 4. 13:47
 13/15 xswerdy ***** válasza:
100%
ha csak angolul tud, akkor azt feltehetőleg anyanyelvi szinten. Akkor pedig szerintem Fehérváron is van esélye. Ott is vannak SSC-k, ahol mondjuk olyan adminisztratív munkát lehet végezni, amit egy anyanyelvi érettségivel el tud látni, a nyelvtudás miatt vesznek fel inkább itt pl. nyelvtanári diplomával rendelkezőket (akiknek nyilván kevesebbet fizetnek, mint otthon egy érettségizettnek). De ilyen helyeken sok külföldi is dolgozik, aki nem is tud magyarul.
2021. máj. 4. 15:13
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Személyes tapasztalat: 2019-ben voltam Budapesten MondoCon miatt. Mivel vidéki vagyok szállást kellett igényeljek. A recepción egy magyarul nem tudó néger hölgy fogadott. (Angolul tudott.)
2021. máj. 4. 16:29
 15/15 anonim ***** válasza:
40%

Ha csak angolul tud, akkor nehéz lesz.

Nézd meg a konkurrenciát a munkaerőpiacon, fiatal diplomások nemcsak angolul tudnak, hanem anyanyelvük magyar s a második idegen nyelvet is erős B2-es szinten beszélik.

Szerintem ugyanolyan nehéz lesz Budapesten is állást találnia mint Almáspitén.

2021. máj. 4. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!