Június 1-től dolgozom, ebben az évben 10 nap szabadságom lesz. Kivehetem mindet mondjuk szeptemberben vagy havonta adódik hozzá a kettő?
"z nem bonusz szabi volt, hanem majd levonjak a felmondasi ido alatti fizetesedbol."
Az MT erre vonatkozó szabályozását kivették az új MT-ből Régen vissza kellett vonni a túlvett szabadságot, ma már ilyen kötelezés nincs a jogszabályban. Mivel a szabadság jelentős részével a munkáltató rendelkezik (ő adja ki), ezért adja úgy ki, hogy túlvett szabadság ne legyen benne (mondjuk időarányosan). Ha mégis átesik a másik oldalra a dolog, akkor a munkáltató így járt.
Mivel nálunk a munkáltató semmilyen módon nem szól bele a szabadság kivételébe (nem él ezzel a törvény adta jogával), ezért felvételkor aláírat egy olyan papírt, hogy hozzájárulunk a túlvett szabadság munkabérből történő levonásához, ha nem teljes évben áll fenn a munkaviszonyunk, és többet vettünk ki, mint amennyi időarányosan járt volna. Ha én az egész évit egyszerre akarom kivenni, azt is megtehetem. Nem szólnak bele, csak előre tudjanak róla, hogy a munkát úgy szervezzék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!