Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itt vannak olyan proletarok/pr...

Itt vannak olyan proletarok/prolik, akik nem tagadjak le, hogy azok?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 28. 11:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ez milyen kérdés? Technikailag a proletár a kétkezi munkást jelentette, de lehet a #7 közgazdaságtani-filozófiai értelmében is venni a szó jelentését, sőt ma már szociológiailag inkább a proletár (de még inkább a proli) az igénytelen, tanulatlan, fél(?)alkoholista embert jelöli, jellemzően munkahelytől függetlenül. A kérdésre válaszolva: diplomás vagyok, de kétkezi munkát végzek, mivel itt nincs más. Akkor én most proli vagyok? Vagy az proli, aki egyszerű életmódot él, mert erre van igénye, de tájékozott, művelt? Túl sok jelentése van ennek a szónak, ebben a formában meg túl kevés értelme ennek a kérdésnek.
2021. ápr. 29. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!