Mennyivel nőnek most az egyetemi kutatók, tanárok
fizetései?
Bazsi azt vágod, hogy a bérfejlesztésre szánt 15% sok esetben jelenti, hogy 100-ból 95-en semmit sem kapnak, míg a szarólik közelében sertepertélők pedig az egész emelést benyelik?
2021. ápr. 28. 08:07
Szerintem a kérdező sem hitte el a marhaságot, hogy megduplázták valakinek a fizetését.
2021. ápr. 28. 08:13
23/32 A kérdező kommentje:
Utánatelefonáltam, lehet hitetlenkedni: az SZTE összes nem orvos és nem ápoló dolgozójának alapbére nyár végétől 25%-kal fog növekedni.
Aki a "kezdő egyetemi tanár" szókapcsolatot képes használni, az egyetemet még csak messziről se látott soha. Trollkodás...
2021. ápr. 28. 08:42
25/32 A kérdező kommentje:
Úgy van, köss bele a nyelvezetbe. Nyilván a PhD-t frissen elvégzett tanársegédre gondoltam alatta.
Várj, 145 ezer 25%-a. Szóval lehet lesz nettó 185 ezer a bérük. ok...Szóval igaz a bruttó 280.
2021. ápr. 28. 09:15
Én is hadd kössek bele a nyelvezetbe egy kicsit: a PhD-t nem "elvégzik".
Még egy kis "nyelvészkedés": eddig "fizetésről" volt szó, aztán most hirtelen "alapbérre" váltottunk.
"Utánatelefonáltam" mint forrásmegjelölés... hagyd már abba, légy szíves.
2021. ápr. 28. 10:03
Nem hallottam ilyen mértékű emelésekről, pedig egyetemen (is) dolgozom. Igaz, nem alapítványiban és teljesen más körökben, mint a "közgazdászok etalonjai", de azért nagyjából korrekt infók érkeznek máshonnan is. Mondjuk az én fizetésem így is magasabb, mint az előírt minimum, így nem szólok egy szót sem.
2021. ápr. 28. 13:47
29/32 A kérdező kommentje:
Akkor tisztázzunk pár dolgot. A 280 a Corvinusra vonatkozott. Itt volt szó a fizetésről. A Corvinus honlapján el is érhető, hogy egy átlagos dolgozójuknak a fizetése 38%-kal emelkedett az elmúlt 2 évben. Legjobb tudomásom szerint arányosan többet kaptak a bértábla alján lévők, hogy vonzóbb legyen az akadémiai pálya.
A 25%-os emelés az SZTE-re vonatkozott. A pontos forrást nem fogom leírni, mert véletlenül sem akarom, hogy megüsse a bokáját az illető, aki mondta, de biztos infó. Itt volt szó alapbérről.
380 nettó alatt fel sem kelek, kezdő programozói bér.
2021. ápr. 28. 14:41
Kapcsolódó kérdések: