Mennyi ideje van egy főnöknek, hogy a tévesen számolt bért korrigálja? Hó 10-ig kell bért fizetni meg is történt de hibásan, a különbözet azóta se jött meg és 04.24 van?
" akkor várjon a jövő hónapi bérfizetésig? Ugye ezt senki nem gondolja komolyan?"
de, az itteni seggek ezt teljesen komolyan gondolják.
Ha teljesen elfelejtik, nyilván nem vár következő hónapig. Deitt hibás és nem hiányzó bérrőlvolt szó.
Érdekes módon a kérdező se sietett legutóbb visszaadni a hibásan pluszban fizetett bért. Sőt, meg akarta tartani.
Nekem legutóbb 50nel kevesebbet számfejtettek, mert elfelejtették a 7 túlórámat. Következő hónapban kaptam meg, szerintem ez rendben van.
"Ha teljesen elfelejtik, nyilván nem vár következő hónapig"
Ja értem. Tehát ha 150 nettó helyett utalnak 90-et akkor várjak köv hó 10.ig és ez teljesen rendben van világos. Sőt még legyek hálás hogy csak ennyi hiányzik és nem több és pofa súlyba nem kell itt dolgozni nem a nyúl viszi a puskát stb
eltaláltam?
"Nekem legutóbb 50nel kevesebbet számfejtettek, mert elfelejtették a 7 túlórámat. Következő hónapban kaptam meg, szerintem ez rendben van."
Szerintem meg nincs rendben. A tárgyhavi béredet a következő hó (legkésőbb) 10-ig rendelkezésedre kell, hogy bocsájtsák. Neked abból 7 túlórával ezt nem tették meg.
Engem úgy rúgtak volna fenékbe, mint a huzat bérszámfejtőként, ha soron kívül nem orvosolom a dolgozók jelzését a bérrel kapcsolatban.
A dolgozó alkalmazásakor írásban kapott egy tájékoztatót arról, hogy ha a tárgyhót követő hó 03-ig lead minden olyan papírt, ami a bérszámfejtést befolyásolja (orvosi papírok stb.), akkor azt figyelembe vesszük. Ha csak utána adja le, akkor azt már csak a következő bérszámfejtéskor tudjuk figyelembe venni. A hibás bér megállapítása nem ide tartozik, az nem a dolgozói magatartás következménye. Azt soron kívül intéztük! Prioritást élvezett. MINDIG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!