Külföldön (elsősorban EU) mennyire nehéz munkát találni friss, magyarországi diplomával?
Figyelt kérdés
Amikor ilyen kevésbé elterjedt, specifikusabb munkakörökről olvasok bármit, az általános vélemény az, hogy "Ez haszontalan, Magyarországon sose fogsz találni munkát."
Persze az érthető, hogy valami nagyon niche specializációnak nem lesz nagy keresete. De mi van, ha én a Magyarországon található 2 álláshirdetéshez találok Németországban 4-et, Ausztriában 5-öt, és Írországban meg 7-et ugyanabban a munkakörben (legyen az most bármi)
Most az anyagiaktól eltekinthetünk, engem az érdekel, hogy HA már meg lenne rá a mód, akkor mennyire lenne reális egy külföldi multihoz menni.
Itt inkább a tapasztalat szerzés amit neccesnek találok. Mert gondolom az üres CV nem fogja lenyűgözni a vezetőséget. De valahol meg el kell kezdeni.
2021. ápr. 23. 20:23
1/3 anonim válasza:
Rosszúl gondolod. A nyelvtudás necces általában. Ha a nyelv tudás megvan szinte minden téren egyszerübb mint Magyarországon.
2/3 anonim válasza:
Én idehaza dolgozom multinál (pénzügyi vonalon) és nagyon sok fiatal DNY európai (olasz, spanyol, portugál, görög) dolgozik nálunk (itt Bp-en, magyar fizetésért) - gondolom ők először odahaza próbálkoztak, aztán angol/német területen és végül itt kötöttek ki. Ez nem lehet véletlen... a cégnél angol a munkanyelv, ezért nálunk magyar nyelvtudást nem kérnek.
3/3 anonim válasza:
Tapasztalat szerzés céljából gyakornoki poziciókat célozz meg szerintem, nem fognak felvenni a multik külföldön se, mert nem tudsz olyat ajánlani, amit egy helyi ne tudna. Helyi nyelv+angol már mindenhol megy mindenkinek. Külföldön elég nagy hagyománya van ennek a gyakornokság dolognak, szerintem, ha nem létszükség a pénz, akkor úgy van a legjobb esélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!