Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora fizetesbol mennyit...

Mekkora fizetesbol mennyit tudtok felretenni egy honapban? Mennyi lenne a legkevesebb amibol normalisan meg lehet elni?

Figyelt kérdés

A normalisat arra ertem hogy kifizeted a rezsit keses nelkul minden hinaoban, nem ehezel soha, utazol amikor kell, van hobbid amit neha uzol es mondjuk azert felrerakni is tudsz.

300 ezret keresek durvan most (friss diplomaval), belegondolva elkepesztoen hamar elmegy, pedig hulyesegre nem koltok.

A rezsit a netekkel, telefonszamlastol mindenestol olyan 40-ben meguszom, a lakas sajat, tehat albit nem fizetek.

Sport valami muszaj hogy legyen, csak vitaminokat szedek melle, ez olyan havi 10-12k (edzoterem) mindenestol

Haztartasi cuccok (mosas, takaritas stb) ez olyan havi 10k

Autom van, ez mindenestol biztositasostol utazasokkal egyutt olyan 40-50k havonta durvan, beleszamolva a kopo alkatreszek cserejet is idokozonkent.

A kajam ha kijon 100k bol egy honapra - ami egyaltalan nem durva tegyuk hozza, 3000ft egy napra ugy hogy jelenleg 2000ft egy kilo csirkemell mondjuk, akarmit fozol nagyon siman el lehet kajalni ennyit, ha neha rendelsz akkor nem is kerdes - csak ezekkel a kiadasokkal szamolva elmegy havi 200, es meg nem voltam szinhazban, moziban, bulizni, igazabol a szorakozas vagy a hobbimnak eles 0. Es a 300 nem szamit rossznak, a legtobb ember bevetele meg sem kozeliti ezt. Valamit en latok rosszul szerintetek?

Mert 100k Forintot tudok igy felretenni havonta, de akkor tenyleg semmit nem csinalok csak dolgozom es nem szorakozok soha, nem veszek ajandekot a szeretteimnek, nem romlik el semmi stb.

Ha ezeket levonnam a felretett penz lenne vagy eves szinten 700k Ft, ami igazabol semmire nem eleg... ti hogy latjatok ezt, vagy mi a velemenyetek errol? Szivesen meghallgatnam.

Mert elkezdhetnek masodmelot keresni, akkor tobbet keresnek, a szabadidom viszont megszunne, szinten csak dolgoznek egesz nap, a keservesen keresett penzt pedig elkolteni nem tudnam..

2021. ápr. 23. 16:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
60%
Azért elég nagy lábon élsz az átlaghoz képest.
2021. ápr. 23. 16:58
 12/25 anonim ***** válasza:
83%
11. Az a baj ő ezt nem veszi észre, mert neki ez az "alap".
2021. ápr. 23. 17:08
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hol élsz, de Budapesten is sokan összetennék a kezüket nettó 300ért.

Tudod ők pl. úgy spórolnak, hogy 50 helyett vesznek egy helyi bérletet, amit a munkáltató finanszíroz, így majdhogynem 0 ez a kiadás.

Edzőterem helyett otthonra vegyél 1-2 edzőeszközt, ami kb. visszahozza pár hónap múlva az árát.

Havi 10 ezerért milyen mosás, takarítás? 3 tisztítószer, meg mondjuk 1 sampon+tusfürdő kombó pár ezer forint. Mosás kb. 500 forint ha 2x mosol egy héten.

2021. ápr. 23. 17:29
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne tarts autót máris lesz rengeteg pénzed.
2021. ápr. 23. 17:40
 15/25 anonim ***** válasza:

1.500€-2.000€ forint szóval olyan 500.000-700.000 közötti összeg.

Itt lehet félretenni, utazni, autot tartani ami nem egy 15 éves régi autó, ruhazkodni mondjuk prémium szekciót, edzeni, fodrászhoz járni és beülni ide-oda, megengedni azt hogy ünnepek előtt vasarolsz a cukrászdából süteményt.

Van aki Frosch tisztítószert vásárol és kerüli a brutál erős domestost.

2021. ápr. 23. 17:56
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

Ha a fizetésed fele kajára és kocsira megy el, az elég gáz.

350 körül keresek, 200-at szoktam félrerakni (saját lakás, csak rezsit fizetek, havi kb. 30k nettel).

- bérlet 10k

- kaja és egyéb bolti vásárlások (drogériai dolgok, macskakaja stb). 60k

- netflix, telefon, 5k

- egyéb dolgok, néha fogorvos, mozi, szórakozás: 30-40k

Persze magamnak főzök és nem tartok fel a fizetésem 15 százalékát felemésztő kocsit, főleg Pesten felesleges.

2021. ápr. 23. 18:10
 17/25 anonim ***** válasza:
34%
Én havi 280-300 ezer ft körül keresek, egyedül élek, és én is azt tapasztalom, hogy havi 200-250 ezer úgy elmegy, mint a sicc, ha normális színvonalon akar élni az ember. Pedig még albérletet sem kell fizetnem, mert van lakásom. De ebben a 200-250 ezerben semmi luxus nincs benne, csak az alap dolgok. Kocsi, benzin, kaja, háztartási cikkek, rezsi, havi 1 ruhadarab, heti 1-2 étkezés valamilyen olcsóbb gyorsétteremben/kifőzdében. De mindig van valami egyéb kiadás is, azt sosem lehet megúszni. Ilyenekre gondolok, hogy érzékeny lett a fogam, és veszek egy drágább fogkrémet, veszek egy telefontokot, mert a régi megrepedt, vagy ajándékot venni valakinek, fodrászhoz menni, ki kell cserélni a csapot, mert a régi csöpög, és a szerelő sem tudja megcsinálni, néha egy kis szórakozást is megenged magának az ember (mozi/színház/könyv/kirándulás). Szerintem 100-150 ezer forintból még saját ingatlanban is csak nagyon jól beosztva, szűkösen lehet megélni. Szóval én komolyan csodálkozom azon, hogy egyesek hogy bírnak ennyi pénzből megélni, ez tényleg nagyon kevés. Nem tudom, hogy a fentebbi egyéb kiadásokat hogyan lehetne ennyiből fedezni. Valószínűleg sehogy.
2021. ápr. 23. 18:14
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

15-17-kérdező

Tehát az életben kell hozni lemondásokkal járó döntéseket és nem kell mindent alapnak venni, ami valójában az országban is mondjuk maximum 1-2 millió ember számára alap, de a világon is mondjuk 7 milliárdból maximum 1 milliárdnak. Sokat olvasgattam a Kiszámoló blogot, ott azért el lehet tanulni egy pozitív gondolkodásmódot, amit sajnos a legtöbb ember (én sem) nem hoz otthonról.

[link]

Ezeket tényleg ajánlom olvasgatni nektek is, különösen az első 2 kategóriát. Én is átlagnál jobban kereső fiatal vagyok és nekem rengeteget segített.

2021. ápr. 23. 18:38
 19/25 anonim ***** válasza:
28%

És mennyit fizet a kiszámoló, hogy itt reklámozd? Nem ciki, hogy nincs egy fia önálló gondolatod se, csak minden kérdés alá odahánysz egy linket?

Amúgy ott csúszik meg a kérdező meg egy-két válaszoló is, hogy “semmi luxus... kaja, kocsi”. Akár tetszik, akár nem, a kocsi luxuscikk. Megvenni és fenntartani sem olcsó, vannak lényegesen olcsóbb alternatívái, pénzt pedig kevés kivételtől eltekintve nem hoz.

2021. ápr. 23. 18:43
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

19. Az első felére ezzel a kiszámoló cikkel tudok válaszolni, aminek a végén pont arról beszél néhány bekezdést, hogy mindig van egy nagyokos, aki szerint neki is fizetnek és olyan dolgokról szokott írni. Nem. Csak nekem annyit segített az életben már Kiszámoló, hogy azt el sem tudom mondani. A gondolkodásmódja, a cikkei, a tanácsai. Egyszerűen totálisan más ember vagyok tőlük és jó értelemben, mint aki nélküle lennék. Nem ma kezdtem olvasni, hanem már 7-8 éve. És ezt érzik az országban még minimum ezrek ugyanígy. Remélem más embereknek is olyan pozitívan megváltoztatja az életét, a gondolkodásmódját, ahogy nekem tette.

(Ja és ez az amit mondtam. Itt az utolsó néhány bekezdés: [link] )

Egyetértek, a kocsi nem "alap". Én annak örülök szigorúan ilyen szempontból, hogy csóróbb családból származom és úgymond láttam hogy élnek a szüleim és sok régi ismerősöm és nem egy középosztálybeli életet veszek "alapnak" egyből csak úgy magam számára. (Nyilván ez kívánatos, de ezt meg kell teremteni többnyire évtizedek munkájával, ha valaki vágyik rá és sokszor azt sem egyedül, hanem egy társsal.) Szerintem a kérdező, vagy a 15-17-es válaszolók jómódúbb családból származnak (bántás nélkül mondom) és tényleg egyszerűen csak ezt látták otthon is, hogy ez az "alap", ami amúgy nem az, csak ők annak hiszik.

2021. ápr. 23. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!