Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szabadság ilyenkor hogyan van?

Szabadság ilyenkor hogyan van?

Figyelt kérdés

Dolgozok egy helyen.

Egy évben 21nap szabadságom van összesen.

Most ahol dolgozok, ott átvesz saját állományba a gyár, és nem kölcsönzött cégnél leszek.

Akkor ilyenkor a szabadsagaim elvesznek?

Most május 1-tol vesz át a cég.

2021. ápr. 23. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
Amennyit az előző helyen igénybe vettél, azt levonják a 21 napból, tehát a maradékot átviszed az új munkahelyedre.
2021. ápr. 23. 15:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Végülis ugyanott fogok dolgozni, csak nem kölcsönzött cég lesz a berszamfejtom.

Amúgy azt mondta valaki hogy időarányosan levonnak szabadságot.

2021. ápr. 23. 16:03
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Igen, időarányosan vonják le.
2021. ápr. 23. 16:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy átviszel egyik cégtől a másikra szabit. Ami időarányosan jár szabi, azt április 30-ig vagy kiadják, vagy pénzben megváltják. Május 1-től pedig az új cégnél szintén időarányosan kapod meg a szabikat az év hátralévő részére. Vagyis éves szinten meglesz a 21 napod.
2021. ápr. 23. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

1-es vagyok. Lehet, rosszul fogalmaztam, de természetesen én is úgy értettem, hogy az időarányos szabadság kerül át az új munkáltatóhoz. Az előző helyen, ha nem vetted igénybe az ott járó szabadságot, akkor vagy ki kell venni, vagy pénzben megváltják.

Egyébként egy normális munkáltató mindig figyel arra, hogy a negyedévenkénti időarányos szabadság kivételre kerüljön, és nem engedi meg azt, hogy a teljes évi szabadság mondjuk a nyári nyaralásra legyen igénybe véve.

2021. ápr. 24. 11:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem függ a cég tevékenységétől, tevékenységének szezonalitásától.

Pl ha balatoni büfét üzemeltetsz, akkor április-október közt nincs szabi, ellenben télen végig az. Szóval sok helyen nem megoldható és nem is logikus negyedévente kiadni a szabikat.

2021. ápr. 24. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!