Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek egy olyan embert...

Szerintetek egy olyan embert aki 32 éves és nincs semmilyen igazolható munkatapasztalata felvennének dolgozni, ha az elmúlt 4 évben egyetemre járt és szerzett egy piacképes diplomát?

Figyelt kérdés

Tehát 28 éves koráig nem dolgozott semmit, vagy feketén dolgozott.

De hivatalos munkaviszonya nem volt...

Utána beiratkozott egy 7 féléves egyetemi alapszakra (BGE gazdinfó), lediplomázott és csupán annyi munkatapasztalata van, ami a szakmai gyakorlat volt.

Szerintetek így felvennék valahova dolgozni?

Milyen lenne az állásinterjú?

Mivel kéne magyaráznia ezt az egészet?

UI: Nyílván nem senior software engineer pozícióra jelentkezne hanem vagy valamilyen junior fejlesztői állásra, vagy bankba vagy akár olyan helyre ahol nem is feltétlenül elvárás a diploma, tehát majdnem akárhová jelentkezne.

2021. ápr. 23. 05:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sokat jelentenek nekem ezek a szavak... Már most úgy érzem hogy több az önbizalmam és nagyobb bátorsággal merek belevágni a dolgokba! :)

2021. ápr. 23. 09:38
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Az önéletrajzban nem számít, hogy feketén vagy bejelentve dolgoztál. Próbálj meg egyetem alatt megfogni egy gyakornoki pozíciót, mert tapasztalattal sokkal könnyebb lesz elhelyezkedni.
2021. ápr. 23. 10:22
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
Nem kell beleírni a születési dátumot az életrajzba, így simán eladhatod magad pályakezdőnek. A munkaadót nem érdekli, hogy hány éves vagy, ha a munkára amúgy megfelelsz.
2021. ápr. 23. 11:30
 14/19 anonim ***** válasza:
67%
Ha nem érdekli a munkaadót a kor, akkor pont hogy beleírhatja az évszámot! :) Amúgy meg érdekli őket és a felvételhez is kellenek a személyes adatok, a nélkül nem tudják kitölteni a papírokat és nem tud bejelenteni!
2021. ápr. 23. 11:37
 15/19 anonim ***** válasza:
72%
#14 Az állásinterjún nem kell felhozni a kort, ha már felvettek, akkor meg már tökmindegy, hogy a HR-esek tudják.
2021. ápr. 23. 12:10
 16/19 anonim ***** válasza:
14%
Kamuzz be valami érdektelen melót tapasztalatként, irodista valahol vagy bolti kiszolgáló, call centeres...nem fogják leellenőrizni.
2021. ápr. 23. 12:24
 17/19 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem menj inkább levelezőre és mellette kezdj el dolgozni valami IT call centerben, de persze ehhez kell az angol is. Mindjárt masképp fog kinézni az önéletrajzod, ha látják, hogy egyetem mellett dolgoztál. Persze ugyanez lehet nappalin is valami rendszeres diákmunka mellett. Most nagyon bele kell húznod, ne 'csak' egyetemre járj, hanem keress valami egyszerű érettségivel végezhető IT-hoz kapcsolódó munkát. Ha nincs meg az angol, akkor az elején azt is tanuld, mert ebben a szakmában sajnos csak magyarral nem lehet boldogulni. Tudom javasolni a duolingot, én jelenleg ott tanulok németül és nagyon jó. Ha a levelezővel kapcsolatban érdeklődnél, akkor nyugodtan írj privátban, én is a BGE-re járok levelezőre, csak más szakra.
2021. ápr. 23. 15:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is most jelentkeztem a BGE gazdinfóra, 25 leszek majdnem szeptemberben. Eddig turizmus-vendéglátátást tanultam, abból is csak egy FOSZK-os papírt sikerült összehoznom, aminek az értéke egyenlő a nullával.

Nekem van munkatapasztalatom, de csak vendéglátásban... ez nyilván nem sokat ér IT területen.

Szóval én is félek kicsit, hogy hátrányban leszek azokhoz képest, akik 18-19 évesen kezdik a szakot. De már elkezdtem programozást tanulni egy tanfolyamon és a csoporttársaim közül sokan már "csak" ezzel a tanfolyammal el tudtak helyezkedni. Én egyelőre nem mertem elmenni főállásban ilyen jellegű munkára, mert még azt sem döntöttem el, hogy nappalin vagy levelezőn tanuljam a gazdinfót. 40 órás munka mellett félek, hogy a levelező se menne, úgyhogy egyelőre maradok vendéglátásban 20 órában. De a lényeg, hogy ne aggódj, ha tényleg érdekel a terület és van szorgalmad, hogy foglalkozz vele szabadidődben is (itt főleg a programozásra gondolok), akkor ezzel biztosan találsz majd munkát (kortól függetlenül), szerintem már az egyetem alatt is :)

Ha gondolod, írj, szívesen beszélgetnék még (ha már lehet, hogy csoporttársak leszünk)! :)

2021. ápr. 27. 19:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

azóta mi a helyzet veled kérdező?

szívesen elolvasnám a beszámolódat :)

2023. aug. 16. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!