460 bruttó kezdő gépészmérnökként?
Tudom, ez az ezredik ilyen kérdés, de azért felteszem. Paraméterek:
-BME gépész BSC + gépész MSC-t most fogom befejezni.
-1,5 év német autóipari multi gyakornokság
-fél év nem túl releváns gyakornokság (dokumentáció jellegű)
-stabil angol nyelvtudás
-Budapesten helyezkednék el lehetőleg, esetleg agglomeráció, inkább multi
460.000 bruttó reális? Alapból kevesebbet gondoltam volna, de nézegettem mindenfele (hays, mennyitkeresel.hu, gyk., stb.), ezek alapján gondoltam.
Szerintem kevés, bár a gépészek úgy tudom nem a legjobban kereső mérnökök illetve viszonylag népszerű szak.
Én közgazdászként BA-val bármilyen érdemi szakmai tapasztalat nélkül ennyit kaptam első munkahelyen. Neked tapasztalatod is van, mestered is. Vagy én kaptam érdemen felül, vagy te érdemen alul szerintem.
Köszi szépen a válaszokat!
Ezek szerint többet lehetne kérnem. Konkrétan szám szerint is tudnátok mondani valamit?
Én úgy gondoltam, hogy nyilván nem zavarna ha többet adnának, de kezdő mérnökként minek fizetne többet egy cég nekem? Pályakezdőként gondolom 0,5-1 évig úgyis főleg betanulok, fokozatosan kezdek valami hasznosat is csinálni. Aztán 1-2 év alatt adnak/kérek fizetésemelést, ha nem vagyok elégedett, akkor váltok.
Illetve olvastam itt-ott, hogy vannak olyan pályakezdő (gépész)mérnökök, akik kovid óta nem tudnak elhelyezkedni normálisan. Szóval ehhez képest mindenképp jobb a bruttó 460.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!