Nettó 190-195 ezer Ft-os fizetés ÁLLANDÓ ÉJSZAKÁBAN napi 8 órában Budapest környékén mennyire pocsék?
Mindenki azt mondja, ha elmegyek máshová, ennyit nappalos műszakban megkeresek, vagy még többet.
Nem írom le, hogy melyik hely ez, csak annyit, hogy szinte mindenki szidja, hogy folyamatos éjszakában ilyen mértékű fizikai munkáért, talpalásért és rohangálásért (hát nem egy nyugalmas ülő irodai munka, az tény) ez az összeg egy nevetséges alamizsna.
Ugyan diplomát/végzettséget nem igényel, mivel betanított munkáról beszélünk. Viszont annyit kivesz az emberből, általában akkora a munka mennyisége és a tempója is (igen, sokszor van, hogy hajtják az embert eszetlenül, mert gyorsan kész kell lenni), plusz ehhez társulnak még sokszor a szar munkakörülmények is, hogy ezek fényében az ott dolgozók szerint ezért az egészért kapott alig 200 ezer forint egy fitying.
Igaz, ez a munkahely azok közé tartozik, ami a vírus idején is biztos volt (állami cég), viszont rengetegen lépnek ki innen és cserélődnek az emberek. Én 5 és fél éve vagyok itt, ami önmagában nem volna egy hosszú idő (tekintve, hogy az ember normál esetben 10-20 évet lehúz egy munkahelyen), viszont úgy már mindjárt soknak tűnik, ha azt vesszük, hogy általában 1-2 évig marad ott, aki jön, esetleg pár hónapot. Volt, aki első napját kezdte volna, végigment a csarnokban a munkaterületen, meglátta, mennyi a munka és fordult is vissza...
Hát ez konkrétan lóf*sz,minimálbéren vagy csak a műszakpótlékot meg kell adniuk.Még az isten háta mögötti borsodi faluban azt mondanám oké ez ilyen de Budapest körül ez majdnem a legalja.Én Dunaújvárosban dolgozok egy nagy cégnél(sejteni lehet melyik) az operátorok,anyagmozgatók megkeresnek nagyjából ennyit pedig az 3 műszakos,nem kell ennyire durván nyomni és a körülmények se borzasztók.A fizetés maga nem rossz de az állandó éjszakázáshoz és kemény munkához kevés.
Persze ha nincs más akkor muszály de én mindig nézelődnék mikor jön jobb ajánlat.
Én is ilyen összeg körül keresek, igaz nem Bp-en. Nettó 180 körül kapok kézhez + valamennyi cafeteria. Igaz, én csak 1 műszakban vagyok és elég laza a meló, de ebből még vidéken sem lehet megélni. Van egy pár hónap "szezon", amikor lehet túlórázni, szombatonként is dolgozni, ez megdobja akár nettó 100 ezrrel a bért, de még így is röhejes.
Ráadásul elvárások vannak, felelősség is van bőven.
Mindenki jön a "tanulni kellene" szöveggel, de ez egy baromság. Az eddigi 5 (!) közvetlen főnököm közül 1-nek volt releváns, felsőfokú végzettsége, a többinek egy szaros érettségije volt csak és mégis ők dirigáltak. Nekem van diplomám, igaz nem egy jó szakot végeztem, de akkor is "kissé" megalázó, hogy a 8 általánost végzett ismerősöknek az alapbére több, mint amit én minden pótlékkal, bónusszal együtt kapok. Főleg akkor ciki ez, amikor szezonban kiadják a feladatot, hogy akkor egy konkrét gyártási folyamatot vezényeljek le, szervezzek meg...
És tudom most jön a "lehet másik munkát keresni" szöveg. Igen, lehet én is el akarok menni, csak éppen nincs hova. A városban vannak hasonló fos gyárak, 3 műszakban, lenézett sori dolgozóként kereshetnék 220-250 ezret nettóban, vagy napi 2-3 óra utazással valamelyik megyeszékhelyen szintén 3 műszakos, sori melót lehet vállalni max. 300 ezerért. Micsoda kilátások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!