Miért van ezen az oldalon rengeteg troll akik azt terjesztik hogy Németországban meg Ausztriában meg hasonló nyugati országokban nem jobb az életszínvonal mint itthon?
Éltem kinn, összevetni se érdemes a két országot. Munkával a kinti fizetésem töredékét keresem meg, félretenni meg nevetségesen keveset tudok a kintihez képest.
A kedvencem az hogy a bruttómból itthon %-osan sokkal több jön le mint kinn és cserébe gyakorlatilag minden állami közszolgáltatás szarabb mint kinn..
Aki szerint a nyugati színvonal nem jobb az itthoninál, nyilván vagy nem dolgozott még ott, vagy egy ügynökség jól átvágta, vagy csak simán retardált. Csakhogy példát írjak: Ausztriában dolgozok és élek. Az otthoni fantasztikus tanári fizetésem -inkább le sem írom mennyi volt, mert szégyenérzetem van, hogy hajlandó voltam annyiért tönkretenni az idegeim és feláldozni a szabadidõmet a nagy lóf.szért- annyira volt elég, hogy kifizessem a számlákat meg egyek. Dacból kijöttem Ausztriába szobatakarítónak. Rögtön 1300 euróval indultam és el sem hittem, hogy ennyibõl itt jól meg lehet élni. Béreltem egy 50 m²-es lakást. A lakbér rezsivel együtt visz el 400-at, kaja maximum 150-et, és a többi pedig megmarad. És itt az 1300 Linz környékén relatíve szar fizetésnek számít. Emellett járok privát lakásokra feketézni 12 eurós órabérért- ha lusta, fizessen.
Valaki fentebb írta, hogy a segédmunkások nem jól keresnek. Ja, aki hagyja magát átb.szni, az biztos nem jól keres. A szomszéd srác egy epítkezési cégben dolgozik 2100 euroért, mint sima segédmunkás betonozásnál. Gondolom ez cégenként meg régióként változik. Ami viszont sziklaszilárd, az az, hogy Ausztriában igenis sokkal jobb az életszínvonal, egészségügy, mint odahaza, nem beszélve a 13. és 14. havi fizetésrõl. 29/f
"Magyarországnak az a szerencséje, hogy ilyen kevesen beszélnek nyelveket. Különben lehet szinte senki nem lenne már itt."
Érdekes, én elég sok olyan embert ismerek, aki jól beszél angolul és németül is, mégis eszük ágában sincs kimenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!