Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy befutott szakmunkás...

Egy befutott szakmunkás vállalkozó vagy egy multis menedzser keres jobban?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 15. 14:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Annak az ismerosodnek havi 3 millió a bevétele vagy az a profitja? Nagyon nem mindegy.

Amúgy ez a téma úgy 2 naponta jön fel itt az oldalon ami nyilvánvalóan arra megy ki hogy a kisebbségi komplexusukat enyhítsek a szakmunkasok.

Mindenki azt csinál amit akar, a felsővezető is a “sovány” havi két milliojaval.

Én is simán elvagyok a szánalmas havi 600 nettommal, hogy home office miatt azt csinálok amit akarok, nyáron a Duna parton szoktam napozni és sörözni, eljárok edzeni és egész nap oda megyek a laptopommal ahova akarok. Másnak ez kevés pénz és inkább napi 12 órát burkol hogy utána lerobbanjon pár év múlva. És jó részük meg ennyi profitot se termel.

Kinek mi!

2021. ápr. 15. 18:41
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Meg van tiltva, hogy a Duna partra járj sörözni, fel leszel jelentve Müller Cecíliánál! 😂

Ha home office van, akkor tessék otthon rohadni a penészes 4 fal között!

2021. ápr. 15. 18:56
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
Alkalmazottként soha az életbe nem fogsz annyit keresni mint az aki a saját vállalkozásán keresztül magának termeli a pénzt. Ha van már egy kis saját csapata akit el tud tartani melóval akkor biztosan több pénze van belőle mint amennyit egy alkalmazott már valaha elérhet.
2021. ápr. 15. 18:59
 14/23 A kérdező kommentje:
Szerintem sokkal jobb érzés az, hogy nem vagy senkinek a beosztottja, mint hogy home officeban kell lenni
2021. ápr. 15. 19:16
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

#12 békeidőkről beszeltem :D most marad a psezes otthon

#13 de akkor hasonlítsuk össze a vállalkozó szakmunkás fizetését mondjuk egy vállalkozó IT-snak akinek szinten beosztottjai vannak.

Aztán a szakmunkások közül is az keres igazán jól, aki feketén dolgozik és lenyulja a saját országát pénzzel.

2021. ápr. 15. 19:17
 16/23 anonim ***** válasza:
93%
Dehogynem vagy alkalmazott. Minden megrendelő a főnököd. És mindegyik máshogy problémás.
2021. ápr. 15. 19:18
 17/23 A kérdező kommentje:
De ne IT-st hozzátok fel példának, hanem egy bölcsész vagy egy tanár mennnyit keresne.
2021. ápr. 15. 19:35
 18/23 anonim ***** válasza:
97%

Akkor te is példálózz alkoholista Pistával, aki alkalmazottként kőműves 30 éve, egy pillanatot nem volt bejelentve egész életében és csak fröccsre meg barnaszofira telik a 120 ezres fizetéséből, a legnagyobb verseny pedig az az életében, hogy a máj vagy a tüdőrák viszi el 50 évesen.

Btw bölcsész vagyok, 600 nettót keresek.

2021. ápr. 15. 19:47
 19/23 anonim ***** válasza:

Hülye kérdés! Tanár az tanár és nem multis menedzser. Most akkor neked az jó, ha tanárnál többet kap egy

kőműves? Sok tanár, főleg a reál és nyelvet oktatók vállalnak plusz munkát. Tanárként is meglehet keresni a nettó 500at vagy mèg annál többet. Amúgy multis menedzser és menedzser között is lehet nagy a szórás. Legyen nem kiemelkedő fizu. Kapjon a menedzser nettó 800at. Általában ehhez jön a 13. havi fizetés és az év végi prémium. Cafeteria sok helyen az egy havi bérnek megfelelő éves összeg. Menedzserek már kapnak céges telefont saját felhasználásra is. Céges autó is jellemző már ezen a szinten. Itt már nagyobb szórás lehet. Dolgoztam olyan helyen, ahol fix kocsikból lehetett választani. Vagy Octavia vagy mondeo. Dolgoztam olyan helyen is, ahol csak az összeg volt megadva és a dolgozó maga választotta ki az autót. Fenntartást és tankolást a cég fizeti és 2-3 évente csere. Klímás iroda és otthoni munkavégzés is lehetséges. Sokaknak ez tökéletes. Aztán vannak akiknek nem. Van olyan aki nem tudna irodista lenni vagy nem képes rá. Szakik: asztalos, Kőműves, burkoló stb akar 1-2 milliót is megkereshetnek havonta, ha már van megfelelő ügyfélkör. Aztán mennyi járulékot fizet maga után az már más kérdés. Nekik viszont jellemzően nincs szabadság, és nagyon hétvége se. Mindenkinek el kell dönteni mi a neki való. Én szeretem a megfelelő klímát, a tisztaságot és a kényelmet. Ezért választottam a diplomás “életet”. Előbb lennék pályakezdő tanár nettó 140ért, heti 20 órában, mint pályakezdő kőműves heti 50 órában, hivatalosan nettó 140ert, feketén meg 300ért. Édesapámnak kivitelező cége van. Látom milyen emberei vannak. Tisztelet a kivételnek! Az értelmesebb kezeli a gépeket, de brigádonként 1-2 ilyen, a többi sajnos sötét mint az éjszaka.

2021. ápr. 15. 20:55
 20/23 anonim ***** válasza:

Attol fugg hogy a multis manager milyen szinten van, pontosan milyen pozicioban es a szakmunkas vallakozo is lehet hogy egyedul nyomja, de lehet hogy van 2-3 brigadja. Utobbi ritka, orul az ember ha egyaltalan talal valakit aki dolgozik.

Nehez osszehasonlitani.

A multis manager kap juttatasokat mint pl ceges auto, ruha, ceges uzemanyagkartya, telefon, cafeteria, fizetett szabadsag.

A vallalkozo meg ezeket mind maganak gazdalkodja ki.

2021. ápr. 19. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!