Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi ideig kell tanulni...

Mennyi ideig kell tanulni ahhoz programozni minimum, hogy a legkönnyebb, legkevesebb tudást igénylő pozíciókban boldoguljon az ember? És melyek ezek a pozíciók?

Figyelt kérdés
Nyílván ez valamennyire szubjektív, de induljunk ki egy átlagos képességű emberből.

2021. ápr. 12. 19:18
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

“ Gyorstalpalóra nem mész mert nem ér semmit, több évesre sem, mert anyád nem támogat, és már le is gyártottad magadnak a kifogást hogy miért ne kelljen az ég világon semmit sem csinálnod. “

Hol írtam én olyat, hogy nem megyek több évesre? Én azt szeretném de anyám piszkál miatta és nem Ő akarja, sokadszorra nem írom le hogy miért nem, szerintem 3* éppen elég volt.

2021. ápr. 12. 20:59
 22/28 anonim ***** válasza:
88%
Mi felvettünk egy bootcampes srácot, amíg tartott a képzés, éjjel-nappal tanult, és ez meg is látszott a végére. Persze, junior, de normális cégnél nem csak az évek számát nézik, hanem a potenciált is. Tehát az igazság vhol középen van, anyádnak valóban nincs igaza, de nekem is kifogás szagú a sztori. Ha beleteszed szíved-lelked és minden időd, bármelyik nagyobb multi tart károkkal vár az alap L1-es pozíciókba, nyilván nem vezető fejlesztőként kell kezdeni sehol. Ha pedig bejutsz vhova és pénzt is keresel, mellette ugyanúgy elkezdheted az egyetemet, lehetnek hobbiprojektek, stb. Az IT egy külön életforma, bele se kezdj, ha nem vagy hajlandó egy életen át akár a szabadidőd terhére képezni magad.
2021. ápr. 12. 21:46
 23/28 anonim ***** válasza:
25%
Alap programozás tudással, angol nyelvtudással vannak technikusi pozíciók, ahol teszteket kell futtatni. Oda túl sokat nem várnak pl.
2021. ápr. 13. 07:46
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igen, a programozás tanulása évek, bátyám évekig tanulta, delphi, java, meg tudom is én mi mindent, könyvekből, magától, sok mindent jobban tudott, mint a tanára, de ő kb. a leges, legalapokat 12 évesen kezdte tanulni, aztán egyre jobban ásta magát bele, sok éven át.
2021. ápr. 13. 07:50
 25/28 anonim válasza:
38%

Én proginfón vagyok egyetemen, nem tudom milyen lehet a bootcamp, de ha nem kell mélyen megérteni hozzá a matekos dolgokat, és nagyon gyakorlatorientált, akkor megkockáztatom, hogy utána tényleg felvehetnek egy junior állásra.(ás ha felvesznek akkor élő munkéban rengeteg tapasztalatot lehet szerezni) De inkább 1 évet mondanék és akkor tényleg szívvel lélekkel tanulni. Ha nagyon elszánt vagy és tudod mit akarsz pl webfejlesztés ,akkor lehet jobban jársz ha a bootcampre mész. Ha valami nagyon absztrakt dolgot akarsz megvalósítani, vagy beleásni magad az informatika kisebb részleteibe akkor jó az egyetem. De én annak nem tartom értelmét ,hogy az ember olyan dolgokat tanuljon amit nem fog a munkájában használni.

Kb egész végig anyukádat hibáztatod, te vagy a felelős az életedért. Szerintem ő is csak jót akar,csak nem egészen látja át a helyzetet.

Rajtad múlik minden, ha bootcampre mész azzal is járhatsz nagyon jól, ás nagyon rosszul. És egyetemisták közt is vannak akik lecsúsznak vagy sokra viszik. Minden rajtad múlik és a szorgalmadon.

2021. ápr. 13. 08:46
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is átképeztem magam, nekem 2 év alatt sikerült. Ismerek olyat akinek másfél év volt, de az már nagyon sokat dolgozott. Ráadásul junior állás és junior állás között is hatalmas különbségek vannak tudásban.

Szerintem menj egyetemre, tudakozódj mik a jó technológiák és céltudatosan sajátísd el azokat.

2021. ápr. 13. 08:56
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy oké hogy évek megtanulni, de fiatal vagy. Én a helyedben élnék édesanyám felajánlásával, még ha csak egy alap képzést kapnék is, mert tesztelősnek el tudsz helyezkedni, onnan meg ha kifizetted édesanyád felajánlását (szerintem egy részét el is engedné), utána egyetemet simán el tudsz végezni, Figyelj! nekem egy kollégám 41 éves és most végezte a mérnökét, sosincs késő és e mellett még nyelvet is tanul! Lehet motiválna a közeg amibe bekerülsz, sem tudhatod. 30+os, 40+os emberkék simán tanulnak tovább, képzik magukat, hogy jobb poziciókat, jobb bérét mehessenek dogozni. Mindenkinek az a célja kevesebb munka, több pénzért, ahhoz meg tanulni kell. Ha van r eszed használd ki!
2021. ápr. 13. 10:31
 28/28 anonim válasza:
93%
Véleményem szerint a hozzáállásod az egyik legfontosabb faktor, ha az jó, és kellően fegyelmezett vagy, talán saját magad is tudnál ilyen típusú munkát szerezni kellő felkészülés után, bootcamp, egyetem stb. nélkül, csak netes források segítségével.
2021. ápr. 16. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!