Ez így mennyire legális?
Párom ma adta be a fel mondását.
Győrben van a gyár. wkw hungaria kft
Szerinted máshol ilyen nem fordulhat elő? :D. Jól tette hogy felmondott?
Miért? Bárki garantálta neki, hogy szombaton SOHA nem kell majd bejönnie? Benne van a munkaszerződésében vagy mi? Gondolom NINCS.
Onnantól kezdve miért lenne illegális szombaton dolgoztatni valakit? Jól írták. Vagy elszámolják túlórában, vagy munkaidőkereten belül, később lecsúsztathatja majd. A munkáltató 1 pihenőnapot köteles biztosítani (aminek nem feltétlen kell hétvégének lenni), valamint két munkavégzés között (azt hiszem) minimum 11 óra pihenőidőnek kell elteni. Ameddig ez teljesül, minden szabályos.
Ez mindenhol így van. Felmondott? Megy a következő helyre, elárulom, ott ugyan így lesz :D. Ha jön egy döntés, szükség úgy kívánja, bármikor be lehet rendelni dolgozni bárkit szombatra.
Engem is. Pedig nem sori melós vagyok, hanem mérnök. Nekünk munkaidő kereten belül el lenne számolva, keletkezne 8 óra pluszom, amit ki tudok venni később.
De ezért felmondani szerintem irtó nagy f@szság. Ez mindenhol így van. Kicsit túlháborogtátok szerintem ezt a szitut :D.
13-as.
De ezért felmondani szerintem irtó nagy f@szság. Ez mindenhol így van. Kicsit túlháborogtátok szerintem ezt a szitut :D.
----
Fel mondott az ő döntése volt. Lehet hogy mindenhol így van csak a cég nem meri meg csinálni, mert akkor abból egy tömeges fel mondás lenne. Hiába legális!
A páromon kívül már 40 ember adta be a fel mondását ez miatt. Hiába fizetik ki túlórában, mert sokan nem akarnak minden szombaton dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!