Kezdő orvosként (jövőre végzek) mennyit lehet keresni?
A sürgősségi ellátás eleve nem a halapénzről szól. Szerinted ki boritekozik miközben sürgősségi eljárásra viszik, mert mondjuk dsz ketoacidozisa van, vagy épp eltorott a bokája?
Eleve már törvény bünteti a hala pénz elfogadást, ami amellett hogy egy életre kibaszna az orvoslasbol, meg büntetőjogi felelősség is elég komoly.
Tessek szepen ügyeletet vállalni, plusz képezni magad és akk pikk pakk szazezrekkel többet lehet keresni.
De valahol rohej, hogy nekem kell elmagyarazni ezt, plusz azt hogy létezik az ügyelet fogalma. A sok milliomos tapasztalt fasz meg örül is hogy jön valami fiatal csóka aki majd megcsinalja a kuli munkát mint az ügyelet.
Ügyeletet vállalhatsz. Ha több szakvizsgát is letennél, akkor esetleg magánrendelés. Az kivitelezhető?
Tudtommal előfordul, hogy egy orvos a kórházban dolgozik, de közben magánrendelése is van.
Ha mondjuk a kórházban szakrendelésen nincs ott minden nap, mert nem minden nap ő rendel és a fekvőbeteg-osztályra sem kell aznap mennie, akkor gondolom a magánrendelőjében fogadhat beteget. Hétfő, szerda, péntek szakrendelés, kedd és csütörtök magánrendelés. Ez így megoldható? Én nem vagyok orvos, de ismerek orvosokat, akik kórházban dolgoznak, de magánrendelésük is van. Persze akkor kellene egy másik szakvizsga az elsőként szerzett sürgősségi orvostan mellé (gondolom ez a neve). Például bőrgyógyászat vagy nőgyógyászat vagy belgyógyászat.
Laikus vagyok, ezek csak bizonytalan tanácsok részemről.
15-ös vagyok. Tényleg azért adtam tippeket, hogy hasznos infókat mondjak, de amúgy, ha azt nézed, a 450 ezer forint kezdő fizetésnek elég kiemelkedő! Rengeteg munkahelyen nem kapnak kezdőként ennyi. Inkább örülj neki, mint keveseld! Meg gondolom ez már az a felemelt összeg, ami az új bérezés alapján megy.
Ugyebár az, hogy kezdőként ennyit kapsz, az nem jelenti azt, hogy ez később nem emelkedhet.
Meg amúgy az sem mindegy, hogy konkrétan mekkora összeggel akarod támogatni a szüleid és milyen okból. Én mondjuk nem fogadnám el a gyerekemtől a pénzét, hiába orvos és úgy érzi, hogy megteheti, hogy adjon nekem mert abból indulnék ki, hogy megtanult és megdolgozik érte, legyen az övé. Csak akkor fogadnám el, ha valami nagyon-nagyon fontos dologra kellene, amin az életem múlna és semmiképp se tudnám kifizetni. De természetesen nem mindegy, hogy a szülők mennyi jövedelemből élnek meg mire kell a pénz.
Azért az tiszteletreméltó, hogy hálapénzt nem fogadnál el, mert írod, hogy többet keresnél mint a legtöbb beteged és nem lenne hozzá "pofád" ahogy írtad. Az lehet, hogy mindenkinek így kellene gondolkodnia, de valljuk be, sokan nem így gondolkodtak eddig, még mielőtt tilos lett volna ez a dolog, és jó olvasni, hogy van még olyan a jövő orvosai között és egyáltalán a szakmában, aki így gondolkodik! Én ezt igazi orvosi magatartásnak tartom!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!