Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért titkolóznak a bérekkel?...

Miért titkolóznak a bérekkel? Miért nem írják le egyenesen?

Figyelt kérdés
Úgyis kiderül, hogy mennyi, az álláshirdetéseknél alig írják le. Mit gondolnak? Versenyképes fizetés címszóval behívnak interjúra, majd havi nettó 150 ezer? Lenne bármilyen negatív következménye, ha minden állásnál fel lenne ez tüntetve? Hol az egyenesség?

2021. ápr. 7. 12:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Tehát a cégek különböző béreket fizetnek a dolgozóknak? Arra alapozva, hogy a kevésbé tökösek akár jóval az általuk gondolt bér alatt van, így ha valaki esetleg magasabbat mond, akkor sincs nekik ráfizetés
2021. ápr. 7. 20:08
 12/14 anonim ***** válasza:
69%
#11 bérsávok vannak. Tehát igen, van olyan, hogy ugyanazt a munkát végző, ugyanannyi tapasztalattal rendelkező ember más fizut kap. Annyit kapnak, amennyiben megegyeznek az interjún. Ezért mondj nyugodtan nagy összeget, de azért ne irreálisan nagyot. Például egy pályakezdő vagy pár év tapasztalattal rendelkező mérnök, ha nettó 700 ezret mond, akkor kiröhögik és elköszönnek tőle. De a nettó 400-450 teljesen reális. Ha abból alkudni akarnak, nem szabad belemenni. Csak van, aki beszari és elfogadja a 250-et is, aztán panaszkodik, hogy mi az, hogy még a villanyszerelő meg a műkörmös is többet keres nála..:D Az interjú előtt mindig tájékozódni kell, hogy az adott munkakörben mennyi az átlagkereset és akkor nem tudsz nagyon mellélőni.
2021. ápr. 7. 21:27
 13/14 anonim ***** válasza:
70%
KSH-s átlagkeresetet kell kérni! :D :D :D
2021. ápr. 8. 10:10
 14/14 anonim ***** válasza:
92%
13-as: én gondoltam már erre, hogy megmondom a főnöknek nekem a mindenkori KSH átlagbért fizesse. Annyival én teljesen meg lennék elégedve.
2021. ápr. 8. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!