Miért titkolóznak annyira a HR-esek az általuk hirdetett állásajánlatokkal kapcsolatban?
Azért, hogy ne tudd kikerülni őket.
Ők ebből élnek, a cégek megbízzák őket, hogy keressenek jó embert a nyiott pozíciókra. Azért a hirdetésekben a munkavégzés helye szerepelni szokott (leglább város szinten), onnan már el tudod dönteni, hogy pályázol-e. Ők egy szűrő. A céghez csak olyankat küldenek, akiket ők egy interjú után alkalmasnak találnak a pozícióra. Az interjún meg úgyis megmondanak mindent.
Gondoltam. Ez az, hogy csak város szinten. Budapest mondjuk eléggé nagy város és ha valakinek nincs kocsija, akkor eléggé gáz akár több mint 1 órát buszozni, metrózni stb. Így csak az ember idejét vesztegetik az interjúval. Azért menjen be az ember az ő interjújukra, hogy utána megmondja mégsem kell az állás, mert túl messze van? Vagy esetleg, "bocs pont onnan rúgtak ki?" :D
A másik meg, ez komoly, hogy olyan HR-esek interjúztatnak, akiknek halvány lila gőzük sincs az adott szakmához? Amúgy miket kérdez egy HR-es az interjún?: "Miért szeretnél ott dolgozni?" Mikor azt se tudod, hogy hol? :) Nevetséges az egész. Sokkal hamarabb talál munkaerőt egy cég, ha saját maga tesz fel hirdetést...
Komoly fejvadászcég ügyintézője nem csak sima HR-es, hanem mellette mérnök, közgazdász, vagy bármi más, ami a saját szakterületére nézve szükséges. És mint mondtam, megtudod a cég nevét az interjún, de nincsenek is olyan kérdések, hogy miért szeretnél ott dolgozni, szakmai kérdésekről van szó, hogy megfelelsz-e, hiszen ők ebből élnek, a cégek fizetnek nekik a talált emberek után.
Valószínűleg nem voltál még komoly fejvadásznál ezek szerint.
ez egy vicc!
próbamunkára mentem volna rajtuk keresztül egy céghez, még a cég nevét se akarták megmondani :-)
De miért tesztelgetik az embert, ha utána meg kiderül, hogy nem is akar ott dolgozni? Időrablás az egész!
Profession.hu-n szoktak írogatni ilyen tanácsokat a pályázással kapcsolatban, hogy először ismerjük meg a céget, és ha ott szeretnénk dolgozni, akkor majd az interjún tudjunk jó kérdéseket feltenni. A vicc az, hogy ezeket a cikkeket is általában HR-esek írják, akik nem adják meg a cég adatait.:D
Én beszüntetném az összes HR-es céget. Bár kell munka a "másra nem jó" embereknek is...
párjaagalamboknakvan:
Erről beszélek.:)
Áh, soha ne menj el ügynökséges bohóc-interjúra, ha kicsit is komolyan veszed magad (vagy ha el akarod adni, hogy érdemes téged komolyan venni).
Amgy a nagy titkolózás ellenére néha nagyon könnyű őket megkerülni, buta mind mint a szar, ezért lett munakközvetítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!