Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kedves gyakorisok, külföldi...

Kedves gyakorisok, külföldi (finnországi) munkavállalással kapcsolatban tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a barátommal pár éven belül ki szeretnénk költözni Finnországba. Már régóta beszélünk erről. Ő pontosan tudja, hogy mihez kezdene ott, a zeneiparban dolgozik, és ott jóval több lehetőséget lát; a magam részéről pedig egy régi álom. Viszont ott kezdődik a gondom, hogy míg az ő szakmája kint is eladható, addig én itthon elég adminisztratív jellegű munkát végzek, konkrétan egy multinál vagyok a könyvelésen, lassan 3 év munkatapasztalattal a hátam mögött, szóval pályakezdő nem vagyok. Természetesen nem nyelvtudás nélkül fogok kimenni, angolul pedig elég jól beszélek. Csak azt nem tudom, hogy kint milyen lehetőségeim lennének munkavállalásra? Nyilván, a mostani munkakörömbe nem vennének föl, egyrészt mert azért ahhoz nagyon jól kell beszélni a nyelvet, és azt a tudást kint tudom majd jobban megszerezni; másrészt mert már itthon is piszok nehéz volt bekerülni, holott, nem egy nagy kaliberű dologról van szó, nem is kellett nagyon előképzettség...

Szóval, más irányban gondolkodom. Hol tudnak a külföldiek elhelyezkedni? Nyilván, nincs olyan versenyképes szakmám, mint pl a fodrászat. Ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy ez esetben milyen irányban kezdjek keresgélni, illetve hogy mit kezdjek a hátralévő időmmel itthon. Nincs túl magas fizetésem, de nyilván nem fogom itt hagyni a munkámat, amit amúgy nagyon szeretek, illetve leginkább a helyet magát, meg az embereket, a munka kb semleges, de elég jól csinálom :)

Minden tanácsot szívesen fogadok, és nagyon köszönöm ^__^

2014. nov. 13. 11:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Gondold meg Finnországot, aztán megint, gyere ki januárban egy hónapra, aztán gondold meg megint. Én itt élek és ha ma dönthetnék nem ide jönnék..

A fodrász itt nem hiányszakma. Jelenleg kb. 10% a munkanélküliség. Én hiánnyszakmában, fősuli után (finnül végeztem el a fősulit) 1 évig voltam munkanélküli. Nagyon nehéz munkát kapni. Ha párodnak sikerül kijöttök, a helyi munkaügyiben meg millió lehetőség van, tanulsz pár évet, aztán egyszerűbb elhelyezkedni is.

2014. nov. 13. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!