Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért titkolóznak a bérekkel?...

Miért titkolóznak a bérekkel? Miért nem írják le egyenesen?

Figyelt kérdés
Úgyis kiderül, hogy mennyi, az álláshirdetéseknél alig írják le. Mit gondolnak? Versenyképes fizetés címszóval behívnak interjúra, majd havi nettó 150 ezer? Lenne bármilyen negatív következménye, ha minden állásnál fel lenne ez tüntetve? Hol az egyenesség?

2021. ápr. 7. 12:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
29%
nem kell oda jelentkezni, ennyi. majd betölti más
2021. ápr. 7. 12:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy lenne negatív következménye. Ha a jelenlegi dolgozó meglátja, hogy az újaknak a hirdetés plusz 50 ezerért van fent, abból lehet feszültség...
2021. ápr. 7. 12:35
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
Mert a cégek pontosan tudják, hogyha kiírnák, hogy nettó 140 (amit amúgy se fognak, mert br.-t írnak ki, mert az többnek tűnik) meg ennyire se jelentkeznének...
2021. ápr. 7. 12:37
 4/14 anonim ***** válasza:
98%
Kis odafigyeléssel ki lehet szűrni a ködösítő bérajánlatokat. Persze nem mindet nyilván. De érdemes odafigyelni arra, hogy nettó, vagy bruttó fizetésről van-e szó. Ha nem írnak semmit, az bruttó fizetés. Ezen kívül említést érdemel az egyik kedvenc kifejezésük is, az "akár". Jesszus, mennyi helyen látom ezt :D . Fizetésnek odaírják az akár 300000 Ft nettót mondjuk. Ja, majd ha leszállnak az angyalok közénk, nyugatra fúj a szél, meg újra megalakul a Szovjetunió, akkor TALÁN kapsz 300 kilót. Azokat a hirdetéseket azonnal ott hagyom, ahol látom az "akár" szót (vagy ennek a szinonimáit). Legfeljebb ha maga a munkakör tetszik és sok pozitívat hallottam a munkaadó cégről, akkor adnék nekik egy esélyt. Sokszor ez a két jelenség egyszerre elevenül meg a szemünk előtt (PL.: akár bruttó 300000 Ft). Ezeknek tényleg nem szabad még esélyt se adni, tapasztalatból írom. Következő a teljesítménybér. Oké, mindenkinek mások az igényei, de nekem a teljesítménybér kizáró tényező. Alapból én az a fajta ember vagyok, aki még a legegyszerűbb munkakörtől is belelkesül, a teljesítménybér azonnal elveszi mindentől a kedvem. A juttatásokat szeretjük (ki ne szeretné?), de a fizetésért megdolgozni szeretnék és nem küzdeni. Jellemzően az autóalkatrész-kereskedőknél folyik ez az elkeserítő, demotiváló tendencia. A b@sztatásról nem is beszélve. Menjünk tovább arra, ami még eszembe jutott a kérdésed láttán: a próbaidő. Ha van próbaidő (ami nem fél év, hanem kevesebb), akkor korrekt helyen dolgozol (de ez nem jelenti azt, hogy neked megfelelő lesz). Mert ha mégse tetszik a munkakör, a munkamorál, vagy a fizetés, el lehet értelmesen jönni onnan a próbaidő befejeztével. Az ilyen 1-2 éves szerződéseket pedig kerülném. Mondjuk még ilyennel nem találkoztam, de én így nem mernék dolgozni. Fogalmazhatnék úgy, hogy nem lennék ehhez annyira tökös, hogy vakon belevágjak egy kötött szerződésbe és utána szenvedjek ott esetleg hónapokig, vagy évekig...
2021. ápr. 7. 12:43
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Nem azért nem írnak nettót sehova, mert a bruttó többnek tűnik, hanem mert sokaknak tök más a nettójuk. Ha van 3 gyereked pl. azt honnan tudná a cég? Hogy írna nettót? Annyira nem értetek hozzá, hogy nem igaz.
2021. ápr. 7. 12:47
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Versenyképes fizetés

Keress akár X összeget

Fiatalos, dinamikusan fejlődő csapat

Túlórázási lehetőség

stb

Ezek a kedvenceim, illetve amikor egy oldalon, mondjuk Facebookon szembe jön a hirdetés és ír egy "akáros" összeget, rámész a hirdetésre, az ottani oldalon meg teljesen más, 90%-ban kisebb "akár összeg" van írva...

2021. ápr. 7. 13:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a kedvencem amikor odaírják, hogy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség. :D

Ahol már ezt kiírják, az egy igazi elmegyógyintézet lehet ahol minden nap minimum 3 órát kell túlórázni. :D

2021. ápr. 7. 13:18
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Van állásom de azért időnként küldök önéletrajzot jónak tűnő hirdetesekre.

Jellemzően amikor berigenyt kerdeznek és mondom a mostanit, akkor vérzik el a történet...

Pedig nem olyan kimagasló a bérem, sajnos.

2021. ápr. 7. 14:40
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a bérigény is érdekes kérdés.

Főleg amikor leírnak 15 sor elvárást, és azt gondolod, hogy ha egyszer sok az elvárás, akkor az ellenérték is jó lesz. Hát, ez a legritkább esetben van így.

2021. ápr. 7. 14:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt Magyarországon az a baj, hogy az emberek nem elég tökösök. Ha mindenki úgy menne interjúra, hogy márpedig x összeg alatt nem vállalja el a munkát, akkor kénytelenek lennének a cégek azt az összeget kifizetni, különben nem lenne munkaerő. Csak mindig van valami barom, aki elvállalja kevesebbért, ezért kénytelen vagy te is lejjebb adni az igényből. Pedig zsebből kifizetné a cég a magasabb bért is...

Ennek ellenére azt mondom, hogy legyél tökös és mondd be azt az összeget, amennyi szerinted neked jár. Én megtettem, fel is vettek, jól keresek. Ha látják, hogy jó munkaerőnek tűnsz és magabiztos vagy, akkor nem fognak elküldeni azért, mert pártízezer forinttal többet mondtál annál, amit ők elképzeltek. A legtöbb cégnek ezek fillérek. Viszont külföldön sokkal korrektebbek, ott mindig megadnak egy bérsávot.

2021. ápr. 7. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!