Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek nyelvtanárként...

Szerintetek nyelvtanárként meg lehet élni a mai világban?

Figyelt kérdés

Másodéves néderlandisztika szakos vagyok, angolul és hollandul beszélek (hollandul B1 és B2 között).

Tanáraink néha mondják, hogy amúgy holland nyelvtudással lehet jól keresni, de hogy mit, azt nem.

Gondolkodtam, hogy elmennék nyelviskolába nyelvtanárnak, mert angolt már tanítottam középiskolásoknak fű alatt.

Nem tudom, hogy ez járható út-e..

Van itt olyan, aki hasonló cipőben volt?

2021. ápr. 2. 17:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A holland az sok SSCben keresett nyelv, van ahol nyelvi bónuszt is fizetnek érte.

HR/AP/AR terület szokta felszippantani a néderlandisztisztikásokat, a BR kezdő az 400k körül alakul.

Ezek nem nehéz nem túl stresszes, adminisztrátor szerű betanulós munkák. Valami alap pénzügyi tudás kell hozzá de ami kell úgy is megtanítják.

A holland oktatást szerintem engedd el. Mivel hollandia nem népszerű kivándorlási célpont általában azok tanulják akik kíváncsiak, ők meg hamar lemorzsolódnak.

2021. ápr. 4. 15:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Azért a nyelvtanárságról nem tennék le, esetleg nyelvsulikat nézegesd, ahol hollandot oktatnak. Meg próbálj módszertani könyveket keresni - sztem angolul is van.
2021. ápr. 21. 11:35
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
Amikor nyelvvizsgára készültem 6000/ óráért jártam tanárhoz. Szerinted mennyien keresnek 6000 Ft óránként? :D
2021. ápr. 23. 09:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Akkor a hollandot B1-B2es szinten beszéled?

Vagy én értelek félre?

2021. ápr. 23. 23:08
 15/16 A kérdező kommentje:

Igen, sok időt fordítok rá.

Azért vagyok bizonytalan a besorolásában, mert sok szót ismerek, de kevés lehetőségem van használni az egyetemen kívül, ezért lassú szokott lenni a beszélgetés.

2021. ápr. 24. 06:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Holland nyelviskolát én egyet ismerek Budapesten. Angol viszont sok van, de nem keresnek sokat a tanárok még nyelviskolában sem, mert ugye változó, hány órát adsz egy héten.

Hollanddal rengeteg ügyfélszolgálatos meló van, SSC, nemzetközi kapcsolattartó, logisztikus/beszerző, te tudod, neked ez tetszene-e. Multiban nem fizet rosszul.

De he elhivatott vagy a tanári állás iránt, szerintem érdemes a nyelviskolát választani és mellette mondjuk részmunkaidőben valamit esetleg, akármit.

2021. aug. 3. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!