Hogyan van az, hogy a proli már havi 170 ezer nettóért se akar elmenni dolgozni?
Nemrég olvastam egy fórumon, hogy ezen ment a vita, hogy gyárba sormunkásnak, raktárba 170 nettóért nem akarnak elmenni dolgozni, ezen háborogtak ott a prolik. De mégis mennyit akarnak a betanított munkáért? Egy gép is meg tudná csinálni, ráadásul sokkal olcsóbb lenne a gép megtervezése, legyártása, üzembehelyezése, karbantartása.
Mit gondoltok miért nem gépeket alkalmaznak inkább ilyen munkákra? Mert a proliknak kell valami értelmi szintjüknek megfelelő munkát biztosítani, hogy ne segélyből kelljen eltartani őket. Ez a véleményem a betanított munkáról. Azt még ezek lázadoznak a 170-ért? (+ Még ilyen-olyan kafetéria) szerintem így is túlságosan jól élnek a gyári melósok, ahhoz képest amennyit ér az a munka, meg amennyi az értelmi szintje némelyiknek. Nem leszólni akarom őket, de azért legyünk őszinték, nem az iq bajnokok dolgoznak ott.
"De mégis szerinted mennyi lenne az ideális fizetés, az amolyan tedd ide, tedd oda munkáért?"
Tegyük fel másképp a kérdést. Szerinted mennyi lenne az ideális fizetés egy olyan munkáért, amiért cserébe totálisan szétmegy a bioritmusod, amitől 1 év alatt 3 évet öregszel, ahol sokszor úgy bánnak veled, mint a szarjukkal? És mindez még továbbra sem érdekel, egyetlen dolog érdekel: 170 ezerből alig-alig lehet megélni. Mi 210 ezer körül keresünk, ami mondjuk 4 évvel ezelőtt egy kifejezetten jó pénz lett volna, csak épp 2021-et írunk, és ma ez a pénz nem ér pitschafüstöt se, mindezt 4 műszakban. Még csak 1 éve dolgozok ott, de már most nem tudok normálisan aludni a munkarendnek köszönhetően. Nem, rohadtul nem érzem méltányosnak és a munkámért cserébe arányosnak ezt a fizetést. Viszont sajnos még ennek is örülnöm kell, figyelembe véve, hogy a többi gyárban, a kereskedelem egészében, az állami szférában, az oktatásban, ... , még ennyit sem keresnek sokszor még azok sem, akiknek sikerült a szakmájukban elhelyezkedniük. És mindez nem azt jelenti, hogy a te példádban felhozott 170 ezer jó, hanem azt, hogy általánosságban véve köpedelem a fizetés az országban mindenütt, néhány speciális végzettséget igénylő munkakört leszámítva.
@35
Egyébként természetesen itt nem a kamionos munkával van a baj. A sors fintora, hogy most épp a C+D jogsit csinálom én is. Rájöttem, hogy az egyfajta "diplomás életvitel" nem nekem való, és sokáig kamionozni akartam, mígnem rájöttem arra is, hogy a busz sokkal inkább testhezálló számomra. Igaza is van emberünknek, mert bizony tényleg nagyon fontos a kamionosok munkája. Emellett főleg a fiatalabb generációból van rengeteg nagyon intelligens, tanult kamionos, aki egy (igazából fals) szabadságérzet miatt kezdett ebbe a szakmába, vagy mert nem igazán szeret más emberekkel dolgozni, vagy mert szeret vezetni, akármi. Ami igazából a legmegdöbbentőbb az egészben, az az, hogy szegről-végről a kérdező is kétkezi munkás, mint ahogyan a lakosság jókora hányada; nagyon jól tudja, milyen a fizikai munka ennek megfelelően - és mégis ennyire lenézi a többi, hasonlóan kétkezi munkát végző embert, miközben az övé itt a legprolibb hozzáállás. Már amennyiben nem csak egy uszító-provokáló kamukérdés az egész. (#33 voltam.)
Én például a kamionosokat utalom. Maguk ala sz.arnak, hugyo. Znak, budosek, fogatlanok, igenytelenek, a kultura fogalmát meg hirből sem ismerik. Szamonra efy csicska az osszes.
Eloadjak mekkora faszagyerekek, aztan meg sir a szajuk ha veletlen egy kereket ki kell cserelni... Eloadjak mekkora taoasztaltuk van, aztan torik zuzzak az autot, meg rinya megy, ha nem egyenesen kell tolatni a rampára.
És bármennyire is fáj, az átalad prolinak nevezett gyári munkás, még mindig nagyobb értéket teremt, mint te a kormany mogott....
Na megjott a kedvem, hogy ma 1-2 kamionost becsicskitsak... Puszi pá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!