Hogyan van az, hogy a proli már havi 170 ezer nettóért se akar elmenni dolgozni?
Nemrég olvastam egy fórumon, hogy ezen ment a vita, hogy gyárba sormunkásnak, raktárba 170 nettóért nem akarnak elmenni dolgozni, ezen háborogtak ott a prolik. De mégis mennyit akarnak a betanított munkáért? Egy gép is meg tudná csinálni, ráadásul sokkal olcsóbb lenne a gép megtervezése, legyártása, üzembehelyezése, karbantartása.
Mit gondoltok miért nem gépeket alkalmaznak inkább ilyen munkákra? Mert a proliknak kell valami értelmi szintjüknek megfelelő munkát biztosítani, hogy ne segélyből kelljen eltartani őket. Ez a véleményem a betanított munkáról. Azt még ezek lázadoznak a 170-ért? (+ Még ilyen-olyan kafetéria) szerintem így is túlságosan jól élnek a gyári melósok, ahhoz képest amennyit ér az a munka, meg amennyi az értelmi szintje némelyiknek. Nem leszólni akarom őket, de azért legyünk őszinték, nem az iq bajnokok dolgoznak ott.
"Ami felháborító hogy ezek az egyszerű emberek, lassan már jobban élnek mint én, aki hetekig távol van a családjától és nomád életet él."
Nem te választottad a cigányéletet, a cigányélet választott téged 😅😅😅
Senki sem kötelez arra hogy áldozatokat hozz. Én például tanultam. Busszal fél óra, kocsival 15 perc a munkahelyem, de a legtöbbször itthonról dolgozok többért, mint egy nemzetközis kamionos. A kollégáim intelligensek, a főnökeim rendesek, van előrelépési lehetőség. :)
"Meg lehetne oldani a teljes gépesítést, csak az Eu nem engedi, mert egy rétegnek munkát kell biztosítani. Ezt benfentes infóból tudom, rokonom nagyfejes egy gyár felsővezetésében"
Én ismerek egy Rothschlidet, és ő is ezt mondta. Tavaly szóról-szóra ez hangzott el a Bilderberg-csoport ülésén.
Szerintem nem kellene leszólni a kérdezőt, ha nem is értetek hozzá!
A 6. és 7. választ írtam én.
Már bánom hogy ennyi időt is szántam arra, hogy válaszoljak, semmi értelme nem volt.
Vagy provokáció vagy a kérdező csak kárálni akar.
Azt hittem, hogy el lehet vagy el kell magyarázni neki és érteni fogja, csak tényleg ennyire buta.
A viszont nem látásra.
"Egy gép is meg tudná csinálni"
Hehe. Nálunk olyan tök egyszerű dolgokat nem képes megcsinálni egy gép önállóan, hogy az anyagot behelyezze a megfelelő helyre a megfelelő helyzetben és hogy beállítsa a teljesítményét a megfelelő értékekre hiba nélkül. Állandó felügyelet és karbantartás szükséges ezekhez a gépekhez, gyártanák a selejtet agyba-főbe (már ugye, ha el tudnának indulni egymaguk egyáltalán). Mindez egy műszaki cikkeket gyártó piacvezető cégnél.
"Meg lehetne oldani a teljes gépesítést, csak az Eu nem engedi, mert egy rétegnek munkát kell biztosítani. Ezt benfentes infóból tudom, rokonom nagyfejes egy gyár felsővezetésében."
Jaja, az én üknagyapám meg személyesen Napóleon volt. Mondjuk nem lehetetlen, hogy rokonod felsővezető, nyilván a felsővezetőknek is vannak rokonaik, akik használhatják a GYK-t. Csak azt amúgy tudtad, hogy nem csak az EU-ból áll a világ? Márpedig Kínától az USA-ig mindenhol vannak gyári munkások, és akkor csak a világ vezető nagyhatalmait említettük.
"Látom milyen emberek dolgoznak gyárakba"
Na és, mit láttál, milyen emberek dolgoznak gyárakban... izé, "gyárakba"? Csak mert nálunk a beugró az érettségi, de nagyon sokan vagyunk olyan diplomások is, akik rábsztak a végzettségükkel. Gyár és gyár közt is van különbség, ez a marha nagy tanulság.
Egyébként te elmennél "havi 170 nettóért" dolgozni, vagy fujjognál, hogy ez micsoda felháborító legalja gusztustalan fizetés? Vagy máshonnan megközelítve: te megélnél RENDESEN ennyi pénzből? Tehát nem koppra, hogy az utolsó 30 forintodból vennéd a hónap utolsó üres kiflijét, hanem mondjuk félretéve valami minimális összeget, netán valami kis autóféleséget is fenntartva, esetleg (és ezt le se merem írni!) nem margarinos kiflin meg csapvízen élve. Ugye, hogy nem?
29
Hát ilyesmi munkával, érthető hogy valaki csak a lét perifériáján egyensúlyoz. "Autóféleség" meg minek annak aki még fenntartani sem tudja? Már mindenki autót vesz. Tömegközlekedés nem opció?
Tegyük fel, hogy egy gyárba egy mérnök, keres maximum 500 ezer forintot. Akkor a soron dolgozó betanított melós, vagy raktáros nem kaphat többet 100 ezer forintnál. Ami nem sok, de mégse kaphat 300 ezret, mert akkor a mérnök elmegy máshová. Hiszen nem azért tanult 5 évet egyetemen és képezte magát folyamatosan, hogy közel azonos bért kapjon azzal, aki már az iskolába is jóval az átlag alatt teljesített és végül megrekedt a 8 általánosnál.
De mégis szerinted mennyi lenne az ideális fizetés, az amolyan tedd ide, tedd oda munkáért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!