Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan van az, hogy a proli...

Hogyan van az, hogy a proli már havi 170 ezer nettóért se akar elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam egy fórumon, hogy ezen ment a vita, hogy gyárba sormunkásnak, raktárba 170 nettóért nem akarnak elmenni dolgozni, ezen háborogtak ott a prolik. De mégis mennyit akarnak a betanított munkáért? Egy gép is meg tudná csinálni, ráadásul sokkal olcsóbb lenne a gép megtervezése, legyártása, üzembehelyezése, karbantartása.

Mit gondoltok miért nem gépeket alkalmaznak inkább ilyen munkákra? Mert a proliknak kell valami értelmi szintjüknek megfelelő munkát biztosítani, hogy ne segélyből kelljen eltartani őket. Ez a véleményem a betanított munkáról. Azt még ezek lázadoznak a 170-ért? (+ Még ilyen-olyan kafetéria) szerintem így is túlságosan jól élnek a gyári melósok, ahhoz képest amennyit ér az a munka, meg amennyi az értelmi szintje némelyiknek. Nem leszólni akarom őket, de azért legyünk őszinték, nem az iq bajnokok dolgoznak ott.

2021. márc. 29. 14:15
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%

150 nettót keresek szaktudást nem igénylő irodai munkával, 8 óra, állandó nappal, hétvége szabad.

170-ért biztos el nem mennék valami gyárba három műszakozni, meg esetleg még hétvégi munkarenddel is. Tökéletesen megértem őket.

2021. márc. 29. 14:18
 2/39 anonim ***** válasza:
86%
Te nem vagy proli? Dehogynem
2021. márc. 29. 14:18
 3/39 anonim ***** válasza:
94%

"Mert a proliknak kell valami értelmi szintjüknek megfelelő munkát biztosítani, hogy ne segélyből kelljen eltartani őket."

Ekkora égbekiáltó ökörséget is rég hallottam már.

A cégek nem szeretetszolgálatok hogy ez egy percig is érdekelné őket.

2021. márc. 29. 14:20
 4/39 anonim ***** válasza:
98%

"Egy gép is meg tudná csinálni, ráadásul sokkal olcsóbb lenne a gép megtervezése, legyártása, üzembehelyezése, karbantartása."

Ha ez igaz lenne, akkor már megcsinálták volna. A cég érdeke a költségek lefaragása, jófejségből nem fognak alkalmazni senkit.

2021. márc. 29. 14:22
 5/39 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy szerintem a kérdező csak mezei troll...
2021. márc. 29. 14:23
 6/39 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi lennék a kérdező VALÓS végzettségére és munkakörére.

Nem sok értelme van megkérdezni, mert bármit írhat, de azért jó lenne tudni, hogy ténylegesen mi a végzettsége és a munkája.

Egyébként meg kereslet-kínálat.

A piac erre árazza be akkor ennyit ér.

Máskor amikor valaki kevesebbet keres mint szeretne, akkor gondolom a hozzád hasonlók úgy tudják mondani, hogy a piac szabja meg.

Na most is.

Ne csak akkor működjön a piac és hivatkozzunk rá, ha neked jó, hanem fordítva is.

Ennyire egyszerű.

2021. márc. 29. 14:25
 7/39 anonim ***** válasza:
100%

Ja és engem nem zavar az, hogy más is jobban él mint korábban, esetleg ha van családja általa ő is.

Ez a fejlődés útja.

Nem a minél alacsonyabb bér, létszámleépítések, bezárások, stb...

Persze amikor a gazdasági helyzet azt eredményezi akkor azt eredményezi ez igaz, de örüljünk már hogy nem úgy van.

Tudom, a recesszió sem miattad lenne, mint ahogy a fenti állapot sem. Nem is rajtad kérem számon! Rajtad a rosszindulatú hozzáállást kérem számon.

Örülj, hogy másnak is jobb mint korábban volt.

Egyébként a 170 000 nettó azért nem mindegy hogy hol. Budapesten ezt nem hogy nem irigyelné egy ember, sőt! Ha ebből kellene megélni.

Illetve amikor az árak is folyton emelkednek, akkor a bérek hogyne emelkednének.

Ma 170 000 Ft jóval kevesebbet ér mint mondjuk 5 éve.

Igen, sokat emelkedtek a bérek Magyarországon, de ez részben az árak változását követte. Reálértéken jóval kisebb volt a növekmény mint nominál értéken. Persze volt úgy is, ez tény.

De ezt ne sajnáljuk már. Fejlődés velejárója.

2021. márc. 29. 14:29
 8/39 anonim ***** válasza:
100%
Mégis hol, milyen cégnél? Budapesten ez nem lenne versenyképes, ott valóban nem biztos, hogy könnyen találnának ennyiért embert. Nem azért, mert annyival többet ér a munkájuk, hanem mert a konkurencia többet ad. Vásárosnaményben viszont vsz. nem lenne gond a toborzással.
2021. márc. 29. 14:36
 9/39 A kérdező kommentje:

Meg lehetne oldani a teljes gépesítést, csak az Eu nem engedi, mert egy rétegnek munkát kell biztosítani. Ezt benfentes infóból tudom, rokonom nagyfejes egy gyár felsővezetésében.

Aki kíváncsi volt a végzettségemre, munkámra, középfokú végzettségem van, 5 szakmám, a munkám pedig kamionos vagyok.

Látom milyen emberek dolgoznak gyárakba, de ezen kiakadtam, hogy màr 170-ért se mennének el dolgozni ezek az egyszerű emberek.

2021. márc. 29. 14:42
 10/39 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt benfentes infóból tudom, rokonom nagyfejes egy gyár felsővezetésében."

Mindenkinek vannak ilyen "rokonai" mindenféle "bennfentes" infókkal. :D Engedd el inkább. :D

2021. márc. 29. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!