Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokan írják, hogy diplomával...

Sokan írják, hogy diplomával 700-800-akat meg többet keresnek, de akkor hogy lehet, hogy a felvi pályakövetési rendszer 300-350 bruttókat ír?

Figyelt kérdés

2021. márc. 25. 21:15
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Akkor mivel? Egy közgazdász annyit sem kap, mint egy mérnök, egy jogász meg annál is kevesebbet
2021. márc. 25. 22:14
 12/20 anonim ***** válasza:
92%

1. itt sokan trollkodnak csak és röhögnek azon, hogy magas, de még nem irreális öszegeket beírnak és akik ennél jóval kevesebbet keresnek meg itt fröcsögnek utána

2. a gyakori nem mérvadó, ez egy anonim oldal, bármit lehet írni

3. a magasabban képzett, jobb lehetőségekkel rendelkező személyek felülreprezentáltak és tényleg valós adatokat, vagy csak kissé túlzó adatokat adnak meg

4. általában az ér rá, főleg munkaidőben is internetezni aki normálisabb munkát végez. A sori melós nehezen fog tudni gyakorira írógatni.

5. BP-en és a nagyobb megyeszékhelyeken mérföldekkel magasabbak a bérek, még szarabb pozíciókban is és ezek az emberek itt felülreprezentáltak.

6. ahogy előttem is írták, akik ennyit keresnek szeretnek ezzel dicsekedni

2021. márc. 25. 22:17
 13/20 anonim ***** válasza:
81%
Nezz valami normalis kimutatast pld ird be hogy hays salary guide. Kissrbbek aszamok benne mint a valosag foleg senior szinten, meg tulzoak a juniorok de legalabb helyretesz...
2021. márc. 25. 22:17
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, én vagyok aki írta a mérnökös választ. Sajnos látszik hogy olyan vakon vagy mint az éjszaka.

Több közgazdász ismerősöm is 500 felett keres 2-3 év tapasztalattal, nem csak Pesten. Olyanról is tudok aki programozó diplomával 250 nettóért dolgozik..rohadtul nem a diploma teszi az embert. A diploma csak egy ugródeszka, hogy mit kezdesz vele már a te dolgod.

2021. márc. 25. 22:25
 15/20 anonim ***** válasza:
Nincs olyan hogy "A mérnök" ennyit meg annyit keres. Van az informatika, az autóipar-közlekedés, meg a szopóágak.
2021. márc. 28. 00:28
 16/20 A kérdező kommentje:
Szóval ami nem infó meg autóipar, az nem keres jól? Pl vegyészmérnökként vagy kohómérnökként nem lehet jól keresni?
2021. márc. 28. 00:30
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, szerintem neked a szöveg értelmezéssel is gondok vannak.

Mellesleg tényleg mindent elhiszel amit itt olvasol?

2021. márc. 28. 00:37
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Egy közgazdász annyit sem kap, mint egy mérnök, egy jogász meg annál is kevesebbet"

Nincs olyan hogy A MÉRNÖK könyörgöm. Hatalmas különbségek vannak eleve az egyes szakok között. Mégis mi köze egymáshoz ezeknek? Semmi. Annyi hogy a végén ott van hogy mérnök.

Na de milyen mérnök?

2021. márc. 28. 00:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Bár ezt sem tudom a jogászokról és közgazdászokról ezt melyik kisujjadból szoptad.
2021. márc. 28. 00:57
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
A felvis pályakövetési rendszer valóban nem pontos. A végzettektől beérkezett adatok közül azok adatát figyelembe sem veszik, akik minimálbért keresnek pl., ők a statisztika szerint mennek a levesbe. (Ezt egy ott dolgozott kolléga mondta) Az ott szereplő adatok valamivel pontosabbak mint a ksh-s átlagfizetéses adatok. De ebben is sok a torzítás.
2021. márc. 28. 19:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!