Mink akik távoktatásban végeztük az egyetemet, nagy hátrányunk lesz a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben azokkal szemben akik normálisan tanulhattak?
“ általában csak az szokott számítani, hogy van-e papírod vagy sem.”
A tudás a lènyeg, nem? Távoktatásban meg közel sem tanulunk annyit. Gyakorlati dolgok is elmaradnak
Nem levelezőre gondoltam, hanem online oktatásra.
Én gépészmérnök BSc után az MSc 4 félévéből 3-at távoktatásban nyomok le (most van az utolsó félév). Abban teljesen igazad van, hogy tudásanyagban össze sem hasonlítható a kettő. Amíg bejártunk, még a legunalmasabb előadásokból is többet tanultam, mint ezekből a moodle-ös felvételekből. Ráadásul a labor méréseken én magam kezelhettem a gépeket, most meg csak egy képernyőn látok számokat és diagramokat ezekről a gépekről...
3 év munkatapasztalattal a hátam mögött azt tudom mondani, hogy ez összességében nem lesz nagy hátrány, de ha nagyon belemegyünk a dolgok mélységébe, akkor ki fog derülni. Ez ellen úgy tudsz védekezni, hogy a diploma utáni első 10 évben állj be egy profi szakember mellé és valahányszor nem értesz valamit, kérdezz tőle!
Én elhelyezkedtem gyakornokként. Szerintem ez később számíthat.
20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!