Mekkora vagyonnal fogtok rendelkezni 60 éves korotokra, ha minden a tervetek szerint halad?
Usa dollárba váltottam át tavaly 8 milliót, most 100-300 ezerrel kevesebbet érne, ha visszaváltanám :D
A valuta sem garantál semmit!
Azokat a valutákat ahol óriásit tudnál kaszálni, pl afrikai, egyiptomi, dél amerikai fizetőeszközök, szándékosan nem váltják.
Egyszerű polgárnak nem elérhetőek...
Hát majd 5 év múlva kiderül...
Főleg ha becsúszott pár szuperhamisítvány a pénzváltóban (sose tudni).
#10:
1 millió forint az nem megtakarítás, hanem likviditás kedves 10es. Ha most váltasz eurót, én szívesen adok el, rekord magasan áll.
15. Milyen 1 millió ft? Hol írtam én 1millió Ft-ot? Egyébként meg hülye az, aki pénzváltóban (vagy mástól, lényeg, hogy kp-ben) vált, majd ugyanott vissza. Elnézést azoktól, akik így tesznek, nyugodtan lepontozhatnak, a véleményem nem változik, manapság már vannak sokkal olcsóbb pénzváltási módok.
Egyébként meg amikor 320 volt az euró, akkor nem volt rekord magasan? 340-nél nem volt rekord magasan? Egyszer mindig rekord magasan volt és akkor is voltak okosak, akik írták, hogy hűű most rekord magasan van, nem vennék. Most meg újra rekord magasan van. Nem tudom milyen pénzügyi fogalom az, hogy "rekord magas".
Mi olcsóbb? Mi abban az olcsó, hogy kiveszi az ember a számlájáról a forintot, elmegy egy pénzváltóhoz, átváltja akármibe, fizet jutalékot, majd az átváltott pénzt újra berakja a bankba, majd ha szüksége van rá, akkor kiveszi és esetleg újra átváltja?
Szinte bármi. Transferwise, Revolut, Currencyfair és a többi hasonló.
Persze ha valaki többszázezer/millió Ft-ot zsebbe kap és aztán az átváltott összeget a párnába varrva tartja, nem számlán, akkor jó a pénzváltó.
"manapság már vannak sokkal olcsóbb pénzváltási módok"
Nemtudom, akárki akármit mond én a kézzelfogható, fizikai pénzben hiszek elsősorban.
Kétszer 6 ezer forint volt az összes váltási költség, semmi több, és hivatalos dokumentumom van róla, hogy nem loptam a valutát.
Nem kell könyörögnöm, telefonon egyeztetnem hogy kiadják, nincs rejtett költség, számlavezetési díj, nem zárolhatja a nav vagy egy követeléskezelő, és van olyan biztonságban mintha egy bankban tartanám mivel csak én tudom hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!