Miért nem hajlandóak a munkáltatók pályakezdőket alkalmazni?
Azt tapasztalom, hogy a munkáltatók szinte figyelembe se veszik azt, ha valakinek nincs tapasztalata az adott szakmában, vagyis pályakezdő.
Miért alakult ez ki? Hogy szerezzen tapasztalatot a pályakezdő, ha nem adnak neki esélyt?
Persze, értem én, hogy az ő oldalukról az a könnyebb, ha már van tapasztalata az illetőnek, kevesebb fáradtsággal jár a betanítás, de másik oldalról igazán elgondolkozhatnának a cégek, hogy milyen kilátástalan, nehéz helyzetben vannak a pályakezdők, és megkönnyítenék kicsit a helyzetüket...
Fura módon nekem sikerült gazdasági mesterképzés mellett egyből találnom egy multit ahol tudok gyakornok lenni ráadásul azt csinálom amit tanulok.
Ja és nem Budapest.
Hogy lehet? :)
31: tudsz még ennél nagyobb baromságot mondani....???
A vállalkozó a _saját_ pénzéből (vagy a szülei pénzéből) vállalkozik! Nem fog kérni saját magától előzetes tapasztalatot...
32: majd mindjárt leordítják a fejedet, hogy biztos hazudsz...
Ehh... itt is csak a kifogásgyárosok siránkoznak....
#32 A mesterképzést levelezőn végzed?
Nem OKJ-n tanulsz. Én az OKJ-ról beszéltem, hogy nem lehet vele gyakornoknak menni..
#32-es vagyok.
Nem, nappalin csinálom és mellette dolgozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!