Miért nem hajlandóak a munkáltatók pályakezdőket alkalmazni?
Azt tapasztalom, hogy a munkáltatók szinte figyelembe se veszik azt, ha valakinek nincs tapasztalata az adott szakmában, vagyis pályakezdő.
Miért alakult ez ki? Hogy szerezzen tapasztalatot a pályakezdő, ha nem adnak neki esélyt?
Persze, értem én, hogy az ő oldalukról az a könnyebb, ha már van tapasztalata az illetőnek, kevesebb fáradtsággal jár a betanítás, de másik oldalról igazán elgondolkozhatnának a cégek, hogy milyen kilátástalan, nehéz helyzetben vannak a pályakezdők, és megkönnyítenék kicsit a helyzetüket...
#20: Nyugat Európában ez abszolút bevált dolog...
Nincs rizikója a munkáltatónak - a frissen végzett diáknak pedig talán ennyi "ingyen" munka még belefér. Ami bőven kamatozni fog a későbbiekben...
22: neked nincs apád...??? Vagy nincsenek rokonaid, keresztapád, mittomén....??? Barátaid, azok szülei, stb.stb......
Senki nem tud neked szerezni helyet, ha már ennyire azt állítod, hogy csak kapcsolatokon keresztül megy a dolog...???
Nincs kapcsolatrendszered?
Mondok egy példát.
Haverom karosszéria-lakatos.
Felvett egy kezdőt három hónap próbaidőre. A három hónap azzal ment el -míg korábban naponta 2-3 kocsit meg tudott csinálni-, addig naponta jó, ha egy kocsi kész lett, mert a kezdőt "pátlyolgatta". Felvett helyette jóval magasabb bérért egy gyakorlottat.
Azóta 4-5 kocsi meg van.
28: Na igen - nem ártana a másik szemszögből is megnézni a helyzetet!
Vajon a hőbörgők felvennének nyeretlen kétévest betanítani, ha ők lennének a vállalkozók...???? szerintem NEM!
27# ha megnézed az állásokat, akkor látod, hogy mindegyikhez nappali tagozatos hallgatói jogviszony kell.
Tehát OKJ-val továbbra se lehet gyakorolnak menni.
Ezek a gyakornoki állások jórészt Budapesten vannak, ha valaki éppenséggel vidéki egyetemen tanul nagyon nehezen talál gyakornoki állást, sőt egyáltalán bármilyen diákmunkát. Én is alig találtam főiskola alatt diákmelót, több évbe telt mire sikerült, de az se iroda volt, hanem nyomda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!