Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Srácok szerintetek melyik a...

Srácok szerintetek melyik a legmenőbb szakma/hivatás egy nőnek?

Figyelt kérdés

Most nem arra gondolok hogy melyik szexi, "tipikus csajos" vagy ilyesmi. Inkább az intelligenciát megkövetelő szakmák érdekelnek, aminél ha megtudod egy nőről hogy azt végzi, felnézel rá, nagyot nő a szemedben meg hasonló érzéseket vált ki :)

Inkább a saját véleményetek érdekelne, de ha az alábbiak közt van amit gondolsz, akkor kérlek szavazz!

2021. márc. 19. 23:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
52%

28#

És ezzel mi a gond? Attól, hogy mérnök vagyok, az autószereléshez még nem értek, ahogy nagyon sok minden máshoz sem és ezt vállalom.

Tudom magamról viszont, hogyha feltétlenül szükséges, akkor utána nézek, odaállok és megcsinálom. Avagy felmérem a helyzetet és képes vagyok kimondani, hogy ez meghaladja a képességeimet, ide szakember kell. Szerintem ez a kulcs.

A tudálékos hozzáállás minden nemre és szakmára jellemző lehet, ez inkább személyiség kérdése, mint nemé.

Abban igazad van, hogy minden körülmények között meg kell teremteni az egyensúlyt a magánélet, a nőiség és a szakma között, ha az ember ilyen irányba orientálódik. A munkámban egy határozott, célorientált nő vagyok, vezető beosztásban, zömében férfi beosztottakkal. Ott nem lehetek gyenge és határozatlan. (Ez nem egyenlő azzal, hogy nem fogadok el más véleményt, vagy nem ismerem be, hogy a beosztottaimtól tanultam a legtöbbet. Ezt előttük is büszkén vállalom.)

Otthon viszont mégis át kell váltani és igenis engednem kell a férjemnek, hogy férfi lehessen, kezébe vegye a dolgok megoldását, engednem kell, hogy gyengének, elesettnek, határozatlannak lásson, ha éppen az vagyok.

Ellenben nekem is férfiként kell tekintenem a társamra és ha azt érzem, hogy minden téren felzabálom reggelire, akkor ez nem megy. Szóval a társkeresés szerintem nem egyszerű ilyen személyiséggel, illetve idő közben magamra szedett temperamentummal.

Ugyanakkor azt csinálom, amit szeretek és ez a legfontosabb.

2021. márc. 20. 14:24
 32/37 A kérdező kommentje:

31-es

Te egy olyan nő lehetsz akire biztosan felnéznék ha ismernélek! :)

2021. márc. 20. 14:34
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Bányász
2021. márc. 20. 16:25
 34/37 anonim ***** válasza:
32%
Nagyon szépen lediagnosztizáltatok itt mindenkit a szakmája alapján, nagyon jókat nevettem. Ezért szeretem nézni a magatokfajták arcát, mikor szépen lassan mind a három végzettségem felsorolom nekik és várom, hogy abból is kiszopjanak valamit. A segítő szakemberek nőiesek? A mérnöknők férfiasak? És ha én segítő szakmában kezdtem, majd a kutatáson keresztül műszaki területen kötöttem ki és utólag elvégeztem egy műszaki alapszakot és mesterszakot, hogy mégis megfelelő végzettséggel dolgozzak a szakmában, ahol akkor már jóval több tapasztalatom volt, mint az eredetiben és nyilván azért maradtam, mert jól meg is fizettek, nos, akkor mi vagyok? Ne legyetek már ilyen faék egyszerűek, mert bárki, akinek volt valaha köze az élethez, tudhatja, hogy a legtöbb ember karrierje nem egyenes. Pofán lesztek röhögve, ha ezt a szánalmas filozofálgatást és skatulyázást a valóságban is űzitek. Én szóltam... :)
2021. márc. 20. 17:06
 35/37 anonim ***** válasza:
81%
Ha menőzni akarsz tandem ugrást végezz, az elég cool.
2021. márc. 20. 18:10
 36/37 anonim ***** válasza:
42%
Fújjj egyik se. Ilyen nő nem kellene ezekkel a végzettségekkel
2021. márc. 21. 08:16
 37/37 A kérdező kommentje:
És mi lenne ha leírnád hogy milyen "kellene"? Letörne az ujjad? :)
2021. márc. 21. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!