Az aupair-nek lenni veszélyes? Cselédként kezelik az embert?
Figyelt kérdés
Ugyan a jelenlegi helyzet miatt nem aktuális, de mégis várom a véleményeket, tapasztalatokat!2021. márc. 18. 13:54
11/17 anonim válasza:
Nekem volt barátnőm, aki sok családnál volt au-pair. Eleinte szerette, de az utolsó családnál eléggé befürdött vele, nem adták ki neki a szabadságait, folyamatosan túldolgoztatták, végül inkább foglalt néhány napot egy szállodában a felmondásakor, annyira elmérgesedett a helyzet.
12/17 A kérdező kommentje:
#10 erről hallottál valamit?
2021. márc. 18. 18:55
13/17 anonim válasza:
A 10-es csak pletykákat hallott, ilyen eset jóformán nincs. sok aupair ismerösöm volt eddig is, egyetlen ilyen esetet sem hallottam. Ami néha elöfordult, hogy sokkal többet dolgoztatták, mint amit szabadott volna, de ez is ritka.
14/17 anonim válasza:
Most nézem az amerikai taget, szerintem érdemesebb lenne az EU-ban maradni. Akkir legrosszabb esetben keresel egy telekocsit és hazajössz.
A covid lezárások bemutatták, hogy azért amerikával, ázsiával be lehet fürdeni.
15/17 anonim válasza:
A veszélyesség attól függ hogy melyik országba kész. Nyugati társadalomban nem veszélyes, de pl. araboknal zaklathatnak. A cselédség hozzáállás kérdése. Van egy hivatalos munkaköröd, és igen, valószínűleg több dolgot is, kell tenned. Pl. hivatalosan gyerekre vigyázol de főzni is kell. Ez valamilyen szinten cselédség hiszen így egész nap találhatnak neked munkád. Csak idosgondozásról halottam személyesen, és igen eléggé cselédség, mert pl idős emberke folyton kitalál valamit hogy csak szekáljon vagy jönnek rokonok és főzni kell. Az biztos hogy a keleti országok elszegényedése nem tesz jót a kinti dolgozók alkupoziciojának.
16/17 anonim válasza:
CSAK SZERZŐDÉSSEL mesz. Hazajöttem egy többezer eurós kórházi számlával, mert nem kötöttek rám biztosítást, pedig munka közben történt a baleset.
Ha van szerződésed, nem cseszhetnek ki úgy veled, mint anélkül.
Azonkívül nagyon meg kell nézni kikhez mész. Kb.60 családból választottam ki hova megyek, arra számíts, h esetleg vmelyik szülő hülye v vmelyik gyerek, manapság kevés a normális ember.
Nálam először a kiscsaj volt a hülye, máshol meg az anyjuk-de az eléggé.
17/17 anonim válasza:
Nekem egy volt osztalytarsnom ment ki UKbe, nagyon kedves csaladhoz kerult, vittek ide-oda, vokt szabadideje is boven, sot az apuka meg meg is dugta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!