Az a tévhit miért terjedt el hogy a diplomások jobban élnek mint a szakmunkások?
Érdemes megnézni rengeteg diplomás keres nevetséges 100-200 ezreket, küszködnek, egy albérletet nem tudnak egyedül fenntartani.
Sok szakmunkás 18 éves korától dolgozik, 100-200 ezret egy hét alatt még a legalja kategória is megkeres vállalkozóként.
Én nem nagyon látom a diplomás jólétet, épp ellenkezőleg.
#28 #29
Bocsi, hogy beleszólok a vitába, de nekem van egy olyan sejtésem, hogy a ksh adatai torzítanak.
A jól kereső diplomás réteg (felső vezetők, informatikusok) általában bevallják a teljes jövedelmüket. A vállalkozók valószínűleg sokkal többször rendelkeznek nem legális jövedelemmel. Viszont a szakik sokkal többen vállalkozók arányaiban, mint a diplomások.
Mivel feltehetőleg (mint az átlagbérnél vs mediánnál) a jól keresők húzzák fel az átlagot, ezért szerintem erősen torzíthatnak az adatok.
Na igen, ez is torzít.
"Ha nagyságrendileg stimmelne a két szakma bére, akkor miért van különbség az átlagban?"
Különbség van, csak számomra ez nem nagyságrendi különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!