Mekkora lenne az az összeg, amivel nyugdíjba mennél?
32 vagyok, de nem vágyom rá, hogy nyugdíjba menjek. Tudom, ez az álom mindenkinek, hogy csak a hozamokból megél. Ha a hozamok hoznának havi egymillát, akkor részmunkaidőben dolgoznék csak.
És még csak nem is arról van szó, hogy imádom a munkám. Hanem hogy szükségem van célokra. A munka és a tanulás ilyen saját cél, ami visz előbbre.
Köszi a választ! Direkt nem szerettem volna elmenni ilyen irányba, hogy ki mit csinálna, ha nem a pénzért kéne csinálnia, csak szimplán az érdekel, hogy mi lenne az az összeg, amivel ma azt mondaná, hogy nem fog holnaptól kötelező jelleggel dolgozni, hanem csak azért, mert akar. Én is ugyanezt csinálnám amit most, szeretem a hivatásom, csak nyilván kb. negyed ennyit és a határidőkre is tennék magasról. De most ez a kérdés ne erről szóljon, hanem például:
35 éves vagyok, optimista becslés szerint 80 évig élek, inflációval mindennel számolva 4-500 milliót, ha betennék 5 éves MÁP+-ba és mindig újra visszaforgatnám, akkor elélnék életem végéig.
Mai áron 120milla tud havi 500.000Ft-ot termelni. Az meg elég jó nyugdíj.
Persze ez tíz év múlva lehet, hogy nem lesz igaz, de most ennyi pénzzel már nyugton lehet maradni sztem...
2020-ban az átlagfizu 268 ezer forint volt. Ez egy év alatt durván 3-4 millió, ami 40-45 éves munkaviszonnyal számolva legyen mondjuk az egyszerűség kedvéért 150 millió. Ennyi egy élet munkája jelenleg.
Nyilván van infláció is, de ha már ennyit összeszedtél, abból el lehet lenni befektetésekkel. Arra még kevés, hogy kamatokból elélj, ahhoz jelenleg olyan félmilliárd kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!