Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem csak a tényleges nyelvvizs...

Nem csak a tényleges nyelvvizsga bizonyítvány számít nyelvtudásnak,ugye?

Figyelt kérdés

Felvettek egy céghez egyetem mellett. Az interjún volt angol rész is. Legalább középszint volt az álláshirdetésbe írva.

Van középszintű nyelvvizsgám.

Azonban már felsőfokon beszélem a nyelvet hiszen több tárgyam is angolul van,viszont nem tettem még le a felsőfokú nyelvvizsgát ,mert nem volt rá időm. Nyáron fogom megcsinálni.

Most írták,hogy a nyelvvizsgabizonyítvány fénymásolatát küldjem el nekik.

Lehet ebből gond?

Az önéletrajzba nem írtam konkrétan hogy felsőfokú nyelvvizsga(hiszen az nincs),csak kdaírtak hogy felsőfok.

2021. márc. 12. 22:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Utolsó:köszi! Az eddigi helyeken nálam sem kérték a nyelvvizsgabizonyítványt,ez egy szigorúbb hely,csak nem lesz belőle gond,az álláshoz úgyis középszint volt írva+már volt angol teszt és szóban is angol blokk.

Ebből egy tanulság,hogy azt hiszem el kellene kezdenem megcsinálni mindenből a nyelvvizsgát nyáron:D

2021. márc. 13. 17:27
 12/19 anonim ***** válasza:
34%

Teljesen felesleges nyelvvizsgára költened a pénzed. A közszférán kívül a cégek 99,999999999%a sose fogja kérni. Nem tudom milyen hülye cégbe akadtál bele.

Én pl már akkor röhögőgörcsöt kapok, amikor tesztelni akarják az angol nyelvtudásom, mivel ez az én karrierszintemen már sértés, de volt már olyan fejvadász liba, aki próbálkozott mostanság is (hozzáteszem, én nem keresek állást, a fejvadászok keresnek engem).... de elég érdekes volt hallgatni a telefonban a fejvadász liba basic angolját, amivel tesztelt, majd a döbbent csöndet, mert kb a felét ha értette annak, amit válaszoltam. 😂

2021. márc. 13. 17:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

Nem tudom milyen önéletrajzi formát használtál, de sokszor amúgy is olyanok ezek, hogy a nyelvtudást kell megjelölni.

Ha nem írtad azt vagy utaltál arra, hogy nyelvvizsgád van felsőfokú, akkor nem volt semmi hazugság, de még csúsztatás sem.

Viszont a helyzetet tényleg tisztázni kellene.

Tény, hogy a tudás számít nem a papír, ez igaz

DE!!!

az nagyon rosszul néz ki, hogy ha olyan papírt mutatsz amin más szerepel mint amit állítasz.

Viszont ha ezt tudod RÖGTÖN tisztázni, akár a levélben amikor beküldöd a másolatokat, akár az interjún, akkor ezt meg lehet oldani és nincs gond.

Egyébként ha felsőfokon tudsz, akkor nagyon jó, hogy nem azt írtad, hogy középfokon.

Esetleg máskor említsd meg, hogy bizonyítvány szinten középfok, a tudás szintjén valóságban felsőfok.

Azt mondjuk nem értem, hogy ha már az interjú megvolt, utána kérnek be nyelvvizsga másolatot?

Fordítva még értem, de így?

Ezek olyan technikai, gyakorlati dolgok amikbe bele kell jönni, hogy ne ilyenekkel rontsd el ami amúgy teljesen rendben lenne.

2021. márc. 13. 17:42
 14/19 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, alapvetően, ha így el tudsz indulni, már nincs nagyon értelme megcsinálni, csak azért, hogy legyen papír. Ahogy utánam is írták, egy szint felett nem számít, hogy megvan a papír vagy nincs, hanem az a fontos hogy milyen a tudás a gyakorlatban. Csak ne legyen megtévesztő. Ha annyit írsz a CV-be, hogy felsőfok, akkor azt feltételezik, hogy erről papírod van, ha azt, hogy társalgási, tárgyalási szint, akkor inkább gondolnak az emberek az aktív nyelvtudásra, nem a papírra. Egyébként tőlem mindig elkérték a papírt. De csak belépés után, nem tudom számít-e valamit valahol a HR-en, hogy meglegyen. Sose foglalkoztam vele. De az interjúztatás alatt sose kellett bemutatni vagy ilyesmi nekem sem.

2021. márc. 13. 17:43
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

A 12. válasz írójának:

Azon is jót lehet röhögni, hogy a névtelen netes oldalakon mennyi hasonlót lehet olvasni.

Akár angoltudással, akár mással.

Nem tudom, hogy akik ilyeneket írnak, azoknak vajon legalább 10%-a igaz-e?

Ha te abban a körben vagy akinél igaz, akkor nem fogsz felháborodni azon amit írtam.

Szörnyű ami az anonim neten megy.

2021. márc. 13. 17:44
 16/19 anonim ***** válasza:
36%

15, nem háborodok fel. ;)

Azon inkább, amikor én interjúztatok és gőze nincs a szakmáról az illetőnek, még arról se, ami a saját önéletrajzában van (és egy olyan szakmáról beszélünk, aminek az alapjait 3 hét alatt a google és a youtube segítségével el lehet sajàtítani).

2021. márc. 13. 20:00
 17/19 A kérdező kommentje:
Ez egy big 4 cégben audit gyakornok pozíció.
2021. márc. 13. 21:39
 18/19 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok (ma 9.48kor írtam), Big4-nál vagyok én is nyár óta full-timeban, az ide való felvételemről írtam a hozzászólást is. Tényleg ne félj! :) A HR-nek belépés előtt elküldtem a kért adatokat és fénymásolatokat a végzettségről és nyelvvizsgáról, és megköszönték, ennyi. Kicsit túlizgulod, Big4-nál pedig eddigi tapasztalataim alapján tényleg nem a papír a lényeg, hanem hogy valójában mit tudsz. Valószínűleg ha tényleg felsőfokú szinten beszéled az angolt, azt észrevették az interjún is. Onnantól kezdve pedig a kutyát nem fogja érdekelni, hogy a középfokú van meg jelenleg és a felsőfokú folyamatban van, vagy már megcsináltad azt.
2021. márc. 13. 21:46
 19/19 A kérdező kommentje:
Utolsó:köszi,ezzel nagyon megnyugtattál!:)
2021. márc. 13. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!