Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan müködik a közel egy...

Hogyan müködik a közel egy éve inditott speciális önkéntes tartalékos katonai munka?

Figyelt kérdés
Megszünt a munkahelyem, és már voltam jelentkezni. Az orvosi alkalmassági vizsgálatokon már részt vettem, azon túl vagyok. Mostmár igazából várom a visszajelzést, hogy mikor indul. Érdekelne, hogy akiknek van tapasztalata a SÖTT-ös kiképzéssel kapcsolatban ami 6 hónapos, milyen, hogy müködik, hogy épül fel egy katonai kiképzés? Tartok töle kicsit, de jelenleg olyan helyzetben vagyok, hogy muszáj elvállalnom mert nincs más lehetöségem.
2021. márc. 6. 14:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Még nem indult el, viszont hivtak, hogy ugy néz ki Júniusban indul. Tudom, hogy nem sok pénz, de a környékünkön jelenleg nagyon más lehetőség nincs. Gyári munka van ha felvesznek (ahonnan 3 honap támogatás múlva elis küldenek) szóval gyári munka 3 müszakban 130-140 ezer nettoért. IGEN. Jól olvastad. Most ezt csinálom- a müszakok kikészítenek, és állok a szalagban 8 órát ahol már a lábam leszakad. Tudom a honvédségnél sem üdülni fogunk, de valahogy kiszámithatóbban érzem. Mostmár ugy vagyok vele, hogy fizessenek ki 110 ezret a honvédségnél, ott legyen a kiképzés 8 óra, embernek való idöben, de a gyárban 3 müszakot végig állni napi 8 orában 140 ezerért nekem az aránytalanul sok.
2021. ápr. 14. 19:21
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Tudom nem mostani kérdés, de hátha valaki ezután olvassa még és érdekelné a válasz. Én voltam speciális önkéntes. Mindennap hétfőtől péntekig be kellett menni 8 órán keresztül. Reggel 2 óra tesi utána pedig különböző foglalkozások pl Honvédelmi alapismeret, alaki foglalkozás, fegyvertan, elsősegély, harcászat, önvédelmi oktatás igaz nálunk az elmaradt a covid miatt. Legalábbis nálunk ez volt a menetrend ahol én voltam. Minimálbért fizettek kaptunk egyenruhát és napi egy étkezést. Eleinte nagyrészt a rendfokozatok megtanulása volt a legfontosabb. Minden nap kikérdezték többször is aztán jöttek a bünti fekvők ha nem tudta valaki. Meg kellett tanulni engedélyt kérni a folyosón áthaladásért és minden egyebet. Aki speciálisnak jelentkezik lövész beosztása lesz. 6 félév után még egyszer meg lehet hosszabbítani a szerződést. Fizikai felvételi nincs csak pszichológiai alkalmasság és egy minimális orvosi. Aki meggondolja magát minden következmény és felhajtás nélkül leszerelhet. Amit nagyon szigorúan vesznek az a hiányzás jelzése. Ha szó nélkül hiányzol akkor abból rendőrségi ügy is lehet, mivel megszeged a szolgálatot. És az se mindegy az igazolás milyen.
2021. júl. 3. 22:39
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
6 hónapot akartam írni nem félévet.
2021. júl. 3. 22:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!