Hogyan lehetek "gazdag"? 17F
17 éves fiú vagyok. Igazából nem is annyira gazdag szeretnék lenni, csak jobb körülmények között szeretnék élni. Az egész abból ered, hogy mióta az eszemet tudom, mindig albérletben laktunk, miközben az ismerőseim/rokonságom nagy része szép nagy családi házakban lakott, pedig ők is átlag keresetűek. Régebben akartunk is családi házat venni, voltunk is 2-t megnézni, erre anyám pont itt hagyott minket, aztán mégse lett. És annyira elérhetetlennek tűnik már nekem ez a saját ház dolog, mikor a környezetemben egy csomó embernek van.. Pedig apukám olyan 500 ezer körül keres, de ő még is inkább más dolgokra költ. Legutóbb például még egy autót vett, amit nem is használ.
Csak annyi a célom, hogy legyen egy igényes kertesházam, meg egy viszonylag jobb autóm, ennyi. Kb. ezzel a képpel tudnám legjobban leírni, mit is szeretnék (bocsi a használtautós képért xd):
Itt vagyok 17 évesen mindenféle terv nélkül jelenleg, viszont azt tudni kell rólam, hogy ha a fejembe veszek valamit és motivált vagyok, akkor azt a legnagyobb kitartással tudom csinálni. Szerintetek milyen irányba induljak el, ha ez a célom? Gondolok itt akár szakmára, vagy akármire, meghallgatok mindent.
17 éves vagy?
Oké!
Mire 22 leszel beszélj folyékonyan legalább 3 idegen nyelven, aztán keress meg, és mondom a továbbiakat!
"6-os vagyok, a párommal 30 éves korunkra bőven meghaladtuk a belinkelt szintet, ha ez gazdagságnak számít. Annyit kaptunk a szülőktől, hogy támogattak mindkettőnket az egyetem elvégzésében, de mivel mi hárman, a páromék négyen vannak testvérek, komolyabb anyagi támogatást nem kaptunk. Mi pontosan azt csináltuk, amit leírtam a hatos válaszban: azt tanultuk, amit szerettünk, és jók vagyunk a szakmánkban, tehát jól keresünk mindketten."
Mennyi van még a hitelből? :D
Nem leszek prosti
"Nem leszek prosti"
Ki beszélt ilyesmiről?
Szerinted csak azoknak van nyelvtudásuk?
17 évesen ezt tudod megtanulni, ezért írtam ezt.
Azt nem írhatom, hogy államvizsgázz!
De a nyelvvizsgával mellé nem lőhetsz!
Jogsit is lerakhatod már.
Az is kelleni fog az első porsche-dhoz!
#24, csak viccből írtam, bár lehet tényleg kicsit "ridegnek" hatott így mindenféle emoji meg ilyesmi nélkül :D
A jogosítvány már folyamatban van.
Egyébként valószínű, hogy ebből Svédország lesz. A rokonságból is laknak kint páran, +egy jó barátom jövőre fog kiköltözni, neki is vannak magyar ismerősei ott. Ő mesélte, hogy az ismerősi ketten dolgoznak takarítóként, ebből tartanak fenn egy emeletes családi házat, 2 autót, és 3 gyereket tartanak el, ráadásul pénzük is marad. Csak azt nem tudom, milyen szakmát szerezzek mielőtt kimegyek.
"Csak azt nem tudom, milyen szakmát szerezzek mielőtt kimegyek."
Idehaza semilyet, úgysem ismerik el!
Nyelvvizsgát szerezz, meg nyelvtudást, tanulnod meg vizsgáznod kint kell úgyis...
Ha kint elismernének bármit is, akkor én már milliomos lennék, mert van 12 féle munkagépre jogosítványom, élelmiszeripari végzettségem, B, C jogosítványom, beszélek angolul.
Legnagyobb biznisz ez, hogy egy országban levizsgázol valamiből aztán máshol el se ismerik!
Még a diplomák nagyrészét is honosítani kell...
Ja meg még amiben elmélyedhedsz, ha már megy a svéd nyelv, azok a jogszabályaik, helyi törvények, adók, végzettség nélküli munkalehetőségek, helyi viszonyok, no-go zónák stb.
Ha tájékozódsz, nem érhet meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!