Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehetek "gazdag"? 17F

Hogyan lehetek "gazdag"? 17F

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok. Igazából nem is annyira gazdag szeretnék lenni, csak jobb körülmények között szeretnék élni. Az egész abból ered, hogy mióta az eszemet tudom, mindig albérletben laktunk, miközben az ismerőseim/rokonságom nagy része szép nagy családi házakban lakott, pedig ők is átlag keresetűek. Régebben akartunk is családi házat venni, voltunk is 2-t megnézni, erre anyám pont itt hagyott minket, aztán mégse lett. És annyira elérhetetlennek tűnik már nekem ez a saját ház dolog, mikor a környezetemben egy csomó embernek van.. Pedig apukám olyan 500 ezer körül keres, de ő még is inkább más dolgokra költ. Legutóbb például még egy autót vett, amit nem is használ.

Csak annyi a célom, hogy legyen egy igényes kertesházam, meg egy viszonylag jobb autóm, ennyi. Kb. ezzel a képpel tudnám legjobban leírni, mit is szeretnék (bocsi a használtautós képért xd):

[link]

Itt vagyok 17 évesen mindenféle terv nélkül jelenleg, viszont azt tudni kell rólam, hogy ha a fejembe veszek valamit és motivált vagyok, akkor azt a legnagyobb kitartással tudom csinálni. Szerintetek milyen irányba induljak el, ha ez a célom? Gondolok itt akár szakmára, vagy akármire, meghallgatok mindent.

2021. márc. 6. 00:44
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
Ausztria.... de tényleg, támogatlak
2021. márc. 6. 01:28
 2/28 A kérdező kommentje:
Mondjuk Ausztria vagy Svédország vagy Dánia már alapból terven van nálam egy ideje, lehet ez lenne a legjobb mód. Csak gondolom érdemes lenne valami szakmával kimenni.
2021. márc. 6. 01:45
 3/28 anonim ***** válasza:
Ez azért nem mondható gazdagságnak. Mondjuk úgy, hogy a középosztály legfelső szegmensébe tartozik ez az életmód. A kérdés, hogy milyen gyorsan szeretnéd elérni és mennyire vagy rámenős. Egy jó IT szakember 3 év alatt eléri mindezt a nyugati országokban. Sokszor diploma sem kell hozzá, ha vannak/voltak jó projektjeid.
2021. márc. 6. 02:00
 4/28 A kérdező kommentje:
Igazából olyan 30 éves koromig jó lenne elérni, nem tudom mennyire lehetséges ez.
2021. márc. 6. 02:08
 5/28 anonim ***** válasza:
39%
Van 13 éved rá. Ha a karrierre áldozod fel a következő 10 évet, simán eléred 4-5 év alatt (itthon).
2021. márc. 6. 02:14
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell megtalálnod, hogy mi az amit szeretsz csinálni, és főleg, hogy mi az, amiben jó vagy. Minden szakmával/hivatással lehet jól keresni, ha profi az ember. Ha csak a pénz motivál, nagyon hamar ki fogsz égni. Hiába lehet IT-sként jól keresni, ha nem neked való, mindig a ranglétra alján leszel és még utálni is fogod az egészet.

Valamint ha lesz barátnőd/feleséged, akkor jó esetben nem egyedül kell megteremtened az anyagi jólétet.

Az angolra nagyon erősen menj rá, mindenhova kelleni fog.

2021. márc. 6. 03:52
 7/28 Fsms ***** válasza:
100%
6# nak van igaza, ha arra fokuszálsz, hogy gazdag légy, nagyon kevés az esélyed, hogy tényleg az leszel. Ha olyan szakmát választasz, amit szeretsz és jó leszel benne, akkor egy átlagon felüli anyagi helyzetbe fogsz tudni kerülni.
2021. márc. 6. 07:58
 8/28 anonim ***** válasza:
És mit szetetnél tanulni az érettségi után?
2021. márc. 6. 08:46
 9/28 anonim ***** válasza:
60%

1.tanulj nyelvet, legalább kettőt, nyelvizsga.

2.érettségizz le, olyan eredménnyel, hogy beférj az államilag finanszírozott helyekre, legyen annyi pontod, mert gondolom a tandíjat nem tudnátok fizetni.

3. Szerezz piacképes diplomát. Olyat, amivel jó állást és komoly fizetést lehet szerezni. Ezek jellemzően a műszaki, IT, gazdasági szakok, stb.

4.Keress munkát és közben is tanulj, csináld meg a mesterképzést is.

Vagy találj ki valamit és legyél menő vállalkozó, szerintem ez nehezebb.

2021. márc. 6. 10:40
 10/28 anonim ***** válasza:
A kommentelők között van egyáltalán gazdag?
2021. márc. 6. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!