27 évesen még gyakornok: meglepő vagy teljesen normális szerintetek?
Szerintem nem, sőt, még pluszt is jelenthet a külföldi gyakornoki múltad. Egyébként simán lehet valaki (még) idősebben is gyakornok vagy kezdő, ha mondjuk pályaelhagyó vagy pályaváltó.
Sok sikert a karrieredhez, ne a korodat nézd, hanem a fejlődésed, és csak előre! :)
Számomra nem meglepő, mert volt egy kollégám, aki 28 évesen még csak gyakornok volt. 2 alapszakot plusz egy mestert végzett el, aztán jött hozzánk.
Persze nem azt mondom, hogy ez a megszokott, azért a diplomások 23-24 évesen már elkezdenek főállásúként dolgozni. Amúgy hátrányod talán csak annyi lesz, hogy annyit fogsz kapni mint egy pályakezdő, míg a kortársaid legalább 20-30%-kal többet fognak keresni, de a pay gap-et hamar be lehet hozni.
Szerintem közgazdászként pont nem baj.
Én most végeztem alap NG-n 23 vagyok, jelenleg egy multinál vagyok elemző, de 1 éven belül elkezdem a mestert, szóval én is 26-27 leszek mire pályakezdőként újrakezdem a dolgokat. Sokan vannak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!