Mi annak a tesznek a neve, amit 2007-ben töltöttem, és hol lehetne most újra, online kitölteni?
2006-2007-ben részt vettem egy önkéntes munkatapasztalat-szerző programban. A program végén (2007. februárban vagy márciusban) elmentünk a munkaügyi központba, ahol kitöltöttünk egy tesztet, hogy ki milyen foglalkozásra alkalmas. A tesztet a munkaügyi központ számítógépein töltöttük, és a számítógép ki is értékelte. (Ebből gondolom, hogy online is meglehet valahol.)
A teszt elég hosszú, kb. 100-200 állításról kell eldönteni egy 7 fokú skálán, hogy mennyire értek egyet. 1: egyáltalán nem értek egyet, 7: teljes mértékben egyetértek. 5 szempont szerint értékel a teszt, és amelyik 2 szempontra a legmagasabb pontszámot kaptam, aszerint ajánl különböző foglalkozásokat. Az első állításra is emlékszem: "Szívesebben tanítanék technikát, mint nyelvtant."
Most van munkahelyem, de nem a végzettségem szerinti munkakörben, és amúgy is váltáson gondolkozom, ezért megint kitölteném, de nem úgy, mint annak idején, szubjektíven, ahogy kérték (úgy nem jött ki értékelhető eredmény), hanem objektíven, a képességeim alapján. Kíváncsi vagyok, mit ad ki.
A munkaügyi központ oldalán néztem már a teszteket, de ott már nincs meg ez a teszt. Meg is kérdeztem őket, de arra hivatkozva nem árulták el a teszt nevét (és online elérhetőségét), hogy már más módszereket használnak.
Mi ennek a tesztnek a neve, és hol tudnám online kitölteni?
Azért emelem ki ennyiszer, mert nem kaptam még választ. A munkaügyi központ (utód szerve a kormányhivatalban) azt hazudta, hogy nem tudják a teszt nevét. Arra hivatkozva, hogy ők már nem használják. De ha tudják, hogy nem használják, akkor tudják, hogy mi ez a teszt, és kell lenni róla valamilyen feljegyzésnek vagy nyilvántartásnak, mert már használták. Dr lusták utánanézni, ezért inkább azt hazudják, hogy nem tudják. Ezért fordultam a nyilvánossághoz, hátha van itt pl olyan, aki már töltött ilyen tesztet és megjegyezte a nevét, vagy máshonnan tudja a választ.
Ez a teszt pedig azért lenne fontos, mert ez a legrészletesebb, amit eddig kitöltöttem, ezért nyilván ez adja a legpontosabb eredményt. Ezért tölteném ki újra, de most már nem úgy, ahogy akkor kérték (tetszik, nem tetszik alapon), mert úgy nem jött ki értékelhető eredmény, hanem a képességeim szerint, hátha úgy konkrétabb eredményt kapnék.
A szubjektíven kitöltött tesztek nálam szinte soha nem adnak értékelhető eredményt, pl. az a teszt, ami 4 csoportba sorolja az embereket: flegmatikus, kolerikus, melankolikus, szangvinikus, nálam azt hozza ki, hogy szangvinikus nem vagyok, de a többi 3 típus kb. egyenlő arányban van bennem. Ez az álláskeresési teszt 5 tulajdonságot vizsgált és a két legmagasabb pontszám alapján értékelt. Az jött ki, hogy szociális nem vagyok, az 36 pont volt, a többi tulajdonság kb 70-75 pontot kapott, de nem volt holtverseny. És a 2 legnagyobb pontszám alapján az jött ki, hogy kutatónak kellene lennem, de nem adott hozzá konkrét szakterületet a teszt, egyformán megfelelőnek tűnt az eredmény alapján a nyelvész, régész, csillagász, biológus, pedig ezek elég távol állnak egymástól. Ezért tölteném ki újra, a képességeim szerint, hátha úgy pontosabb eredményt kapnék.
2006ban töltötted ki
2021es a kérdés
Lassan 2025....
Haver.... 20 éve lassan....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!