Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az a munkáltató, aki nettó...

Az a munkáltató, aki nettó 200at nem adja meg a munkavállalónak rabszolgatartó lényegében?

Figyelt kérdés
Rengetegszer hallom, hogy a nettó 200at nem akarják megadni Budapesten, hanem bruttó 200at, ami nettó 110 pénz kb. Ennyi pénzből hogy lehet megélni a fővárosban? Még kis védeki városban is necces.

2021. márc. 1. 13:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
18: abban a munkakörben, amiért pesten 180-at fizettek, megyeszékhelyen 95-öt
2021. dec. 6. 20:25
 22/25 anonim ***** válasza:
Akkor miért nem jön fel mindenki Pestre? Ja mert 85 ezerrel dragabb a lakhatás? Akkor stfu
2021. dec. 6. 21:02
 23/25 anonim ***** válasza:
Ez a Fidesz és az ellopottak földje, Gyurcsány alatt sokkal több volt a pénz.
2022. márc. 2. 20:12
 24/25 anonim ***** válasza:
31%

hihetetlen, mennyire oké az embereknek, hogy ilyen fizetések vannak Magyarországon.

Nem tudom, miért kellene így nyomorogni azoknak, akiknek esetleg nincs magas iskolai végzettsége. Megdöbbentő, hogy ti elfogadjátok, hogy ilyen körülmények vannak az országban, és ezt természetesnek, sőt indokoltnak érzitek.

Amúgy akik azzal verik a mellüket, hogy érteni is kell valamihez, ha az ember fizetést akar, ti mihez értetek olyan nagyon? És például a takarítás nagyon kemény fizikai munka, és ha nem lenne elvégezve, bezárhatna a remek munkahelyetek, mert megfulladnátok a mocsoktól, úgyhogy sose értettem, miért értékelik és nézik le ezt a munkát annyira. Számtalan ember nem maga tehet róla, hogy nincs magasabb iskolai végzettsége, ahogy ti, akiknek esetleg van (bár a hozzászólásotok színvonala alapján túl magas nem lehet), szintén korántsem csak a saját okosságotoknak köszönhetitek, hanem a családotoknak, aki finanszírozta az iskoláztatásotokat. Egy családi környezet általában többgenerációs dolog, ahogy kialakul, hogy egyes családok tudják és akarják a feljebb lépést finanszírozni.

2022. márc. 8. 19:25
 25/25 anonim ***** válasza:
Úgy van, a Legutolsó foglalja össze jól a dolog lényegét. A lakhatási szegénység csapdája egy társadalmi csapda, és közvetve mindenkit érint, hogy egy kettészakadt társadalomban kell élni. Más az ország, más a légkör, más az egész világ, ahol ilyen csapdahelyzetet nem engednek kialakulni eleve sem. Semmilyen lakópark, semmilyen egyénileg kialakított szerencsés élet nem tudja pótolni azt, amikor eleve úgy léphetek le az utcára, hogy a többi ember is jól láthatóan felszabadult tud lenni. Én már 1990-ben bozrzalmas undort éreztem, amikor 90-ben láttam hogy csak úgy dobálják az utcára az emberekeket a munkásszállókról. Éreztem, hogy ez több, mint szimpla kegyetlenség, az ország egész légkörére örökre rajta fogja hagyni ez a nyomát. Még a régi NDK-ban is szabadabbnak éreztem a légkört. Szinte biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi state capture is végső soron a teljesen civil és szolidaritás szelleme nélküli, nyomasztó légkör hozadéka.
2022. okt. 26. 01:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!