Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az a munkáltató, aki nettó...

Az a munkáltató, aki nettó 200at nem adja meg a munkavállalónak rabszolgatartó lényegében?

Figyelt kérdés
Rengetegszer hallom, hogy a nettó 200at nem akarják megadni Budapesten, hanem bruttó 200at, ami nettó 110 pénz kb. Ennyi pénzből hogy lehet megélni a fővárosban? Még kis védeki városban is necces.

2021. márc. 1. 13:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Annyiért nem kell elvállalni. Csak az a hibás aki ennyiért alá is írja a munkaszerződést.
2021. márc. 1. 13:44
 12/25 A kérdező kommentje:
így van. Bár gondolom aki sajnos rá van kényszerülve (mert olyan jó módban élünk itt #400ezerátlagkereset országában, hogy sokak csekkről csekkre élnek, 0 megtakarítással), különben éhenhalnának
2021. márc. 1. 13:51
 13/25 anonim ***** válasza:
64%

Provokatív kérdés, provokatív válaszlehetőségekkel. Most arra ki sem térnék, hogy az általad felvázolt helyzetnek mennyi köze van a rabszolgasághoz (az ültetvényeken dolgozó Afrikából behurcolt rabszolgák lehet, másképp látták volna a helyzeted), de engedj meg kérlek három kérdést.

1. Ki kényszerít arra, hogy olyan munkahelyen dolgozz, ahol ennyit fizetnek?

2. Ki kényszerít arra, hogy az ország legdrágább városában próbálj meg boldogulni?

3. Ki tiltja meg neked, hogy bármilyen módon képezd magad, hogy később jobban fizető munkákat is meg tudj pályázni?

Amíg ezekre a kérdésekre érdemi választ nem tudsz adni, addig a kérdésed nem több, mint minden alapot nélkülöző provokáció és panaszkodás egy olyan embertől, aki meg sem próbál tenni azért, hogy másképp élhessen.

2021. márc. 1. 13:59
 14/25 anonim ***** válasza:
28%
Nem ertem miert kell sirankozni, tanulni kell es magadat kepezni es maris lesz netto 300 meg utana netto 500... Persze konnyebb itt gyakorin sirankozni mint tenni ellene.
2021. márc. 1. 14:18
 15/25 anonim ***** válasza:
83%

"Csak az a hibás aki ennyiért alá is írja a munkaszerződést."

Ez rendben lenne akkor, ha alapvetően annyi munkahely állna rendelkezésre, ahány ember, csakhogy a helyzet nem így áll. Mindig kevesebb a munkahely, mint a dolgozni kívánó ember ( és ezen még az átképzés sem segít), csakhogy enni, ruházkodni, lakni valahol mindenkinek kell.

Én is végeztem minimálbérért munkát, és ha most nem lenne más lehetőségem, dolgoznék havi 140 ezerért is, ahogy körülöttem sokan megteszik. Miért? Mert oké, nem írom alá, nem jön pénz a számlámra és akkor nincs miből ennem meg kifizetnem a villanyszámlát.

Na, akkor cseszhetem az önbecsülésemmel.

2021. márc. 1. 14:42
 16/25 anonim ***** válasza:
78%

"Ez rendben lenne akkor, ha alapvetően annyi munkahely állna rendelkezésre, ahány ember, csakhogy a helyzet nem így áll. Mindig kevesebb a munkahely, mint a dolgozni kívánó ember"

Már ahol. A munkahelyemen van vagy 150 nyitott álláshely. Persze érteni is kell valamihez.

2021. márc. 1. 14:54
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem rabszolgatarto mert lehet hogy az adott munkakorben annyi a fizetes es mas sem ad tobbet. Anyam videken keres 140 korul de a kornyeken mas sem fizetne jobban ugyan azert a munkaert es meg a munka is tobb lenne.

Viszont ha tudnal 200 felett is keresni a szakmaddal, de a fonok smucig akkor felmondasz es mesz masik helyre dolgozni, nem kotelezo ott maradnod.

2021. márc. 1. 18:00
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha már Budapest: aki nem keres minimum 250, de inkább 300 ezret Bp-n, annak egyszerűen nem éri meg ott lakni. Ennél kisebb fizunál már a többletet elviszi az, hogy jóval drágább az élet. Egyszerűen nem értem, hogy ilyen kispénzű emberek miért ragaszkodnak annyira görcsösen pesthez, amikor vidéken sokkal könnyebben megélnének. Tudom, tudom, sokan a lehetőségek miatt mennek oda, de aki ennyit keres, az milyen lehetőségekről beszél?
2021. márc. 1. 19:39
 19/25 anonim ***** válasza:
32%
Igazából mindegyik az, mindegy mennyit ad. Ha te kapsz nettó 500at, akkor kell termelned alsó hangon 877e-et, hogy a munkáltatód nullán legyen. Viszont akinek ki tudnak fizetni ennyit, azon sokkal többet nyernek. 3-4-5* hasznon.
2021. márc. 1. 21:13
 20/25 anonim ***** válasza:
72%

"1. Ki kényszerít arra, hogy olyan munkahelyen dolgozz, ahol ennyit fizetnek?

2. Ki kényszerít arra, hogy az ország legdrágább városában próbálj meg boldogulni?

3. Ki tiltja meg neked, hogy bármilyen módon képezd magad, hogy később jobban fizető munkákat is meg tudj pályázni?"

Enni kell, ruházkodni kell, utazni/közlekedni kell, lakni kell valahol, fizetni kell a számlákat. Ez kényszerít rá. És a 109/133 ezer pont 109/133 ezerrel több a 0-nál. Az ország legdrágább városában legalább ennyit kereshet az ember, máshol még munkát sem kap, max, közmunkát.

Ahoz hogy képezd magad is enned, ruházkodnod, laknod stb. kell, különben nem fog menni.

Ez egy ördögi kör, nagyon soka nelvállalnak megalázó fizetésekért munkákat, mert SEMMIJÜK sincs, emiatt a munkáltatók, nem fognak többet fizetni, hiszen úgyis jön majd másik idióta, nincstelen, totál kilátástalan helyzetben lévő, aki egy falat kenyérért is dolgozik.

Mert rengetegen vannak akik így élnek, napról napra. És igen ők alacsonyan tartják a bérszínvonalat és igen, lehet, hogy a saját hibájukból mert nem tanultak, amikor lehetett volna, de az is lehet, hogy SOHA nem volt rá lehetőségük, mert nem volt olyan családi hátterük, nem olyan helyen éltek stb.

Ezért fektet egy modern állam a tudásba a tanulásba és ezért nem fektet Magyarország ebbe, mert akkor gondolkodó, értelmes, lehetőségekkel rendelkező emberek élnének itt, akik a hatalom számára nem kívánatosak.

2021. márc. 2. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!