Miért vált ennyire értelmetlenné ez a topik? Már csak baromságok, nagyképűzések és trollkodások maradtak.
Évekkel ezelőtt ha valaki feltett egy-egy kérdést, karrier megalapozással (tanulmányokkal) kapcsolatban vagy hogy milyen állásra váltson, mit hogyan próbáljon vagy mi a reális bérigény vagy ez meg az helyes-e, tanácsos-e, stb... normális válaszok születtek.
Akkor még volt értelme kérdezni és olvasni.
Akár olyan ötletek is jöhettek itt amiken később komolyabb dolgok múlhattak.
Ma már csak beszólogatás maradt illetve nagyképűzés.
Mindenki (vagy névtelenül ugyanaz a 10 ember??) dobálja a számokat, hogy ő nettó mennyit keres.
Egymást lehúzzák, hogy milyen szerencsétlen, meg hogy annyi pénzért ő le sem hajolna.
Illetve aki ír magáról az informatikus vagy vállalkozó aki egyre nagyobb és nagyobb számokat dobál.
A másik elrontott mindent, élhetetlen, keveset érő ember, stb....
A válaszok nagyrésze erre megy ki.
Még rosszabb amikor valaki úgy burkolja ezeket, hogy normálisnak tűnő válaszba rejti, mintha valós infókat írna, közben szórakozik a másikon.
Még ha rinyáló emberekkel csinálja az le van sz*rva, bár az is elég szánalmas szórakozás.
De amikor valaki (pl. egy fiatal aki még tanul vagy első állásban van) értelmes kérdést tesz fel, tájékozódni akar, tervez, hogy milyen irányba haladjon, ez nem csak mocskos viselkedés hanem kártékony is.
Elvileg megtudni valamit, segítséget kérni és adni van ez a honlap.
De már nagyrészt egymás szívatása maradt, sőt sok esetben szándékosan ártani is a másiknak.
Mi lett vajon, mert mondjuk 5, de főleg 10 éve még nagyon nem ez volt.
Elég kicsit visszaolvasni.
Bejött ide néhány troll aki névtelenül vagy új nickekkel itt éli ki magát egyhuzamban?
Régen egy-egy fiatal nagyon jó tanácsokat is kapott akár még akkor is ha a kérdése nem mindig volt túl okos.
De aki nem volt annyira benne a témában, az is megpróbálta leírni, hogy ő mit hallott vagy az ismerősétől mit tud, hátha tud ezzel is segíteni valamit.
Mi történt itt?
11
Akkor lehet én tévedek de én nagyon nagy romlást látok.
Én olyan régóta nem vagyok ezen az oldalon, de amikor normális kérdést latok, normális emberrel, én próbálok segíteni, főleg, hogy hres vagyok, a szakma miatt is szeretem a fiatalokat segíteni tanácsokkal a pályaválasztásban. A gond inkább az, hogy ebben a kategóriában a normális kérdés olyan ritka, mint a fehér holló. Vagy tenni nem akaró, oriascsecsemők nyígnak, hogy kevés a fizetés, de tenni nem akarnak érte, vagy a juppi hülyegyerek gondolja azt, hogy 1 év bigfór tapasztalat után neki jár a nettó 5 kiló.
Főleg bérekben nagyon elszállt és irreális infók vannak itt, amik nagyon félre tudják vezetni a fiatalokat és frusztrálódnak tőle. Nyugodtan le lehet felezni az itt beírt béreket...
Ami a trollok oldalán pozitív, hogy van azért szórakoztató troll is, pl a Döbrögit én imádom :D
Szex, szerelem temaban a helyzet ugyanez, jelentem.
Megy a sertegetes, lealazas, minden valaszolo parkapcsolata tokeletes es szuper: a husz eve egyutt levo parok hetente szexelnek, allandoan csokoloznak, hogy a kerdezo erezze magat problemajaval meg rosszabbul.
A szerelem gyonyoru erzeset bemocskoljak avalaszolok stilusukkal, szóhasználatukkal. Van egy elterjedt szo mostanaban itt: “ ürítés” “ürítőtartály”, amikor érzelmek nelküli aktusra, illetve szeretőre akarnak utalni lenézően a válaszolók.
Ezt a szót én soha ki nem mondanám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!