Mit akarnak megtudni a HR-esek az alábbi kérdésre adott válaszom alapján?
Én elképesztően gyűlölöm az ilyen HRbull$hit kérdéseket.
Amikor HR-es előszűr és ilyesmit kérdez egyszerűen beolvasok egy "jó választ" valami útmutatóból. Amikor pedig már szakmai vezető + HR-es interjú van ahol a HR-es hasonló minőségű kérdést tesz fel ott simán be szoktam trollkodni. Pl.: erre a válaszra gondolkodás nélkül válaszolnám, hogy nem ismerem a többi jelentkezőt, de ha adnak 5 percet, hogy átnézhessem a CVket akkor mondok valamit. Ez eddig MINIDG bejött :)
"Minden hónapban vinni fogok saját készítésű sütit a csapatnak"
"Betartom a munkaidőt, és az se baj ha túlórázni kell, mert a cég az életem egyetlen értelme."
"Én nem vagyok sorozatgyilkos."
Na ilyen kerdessel is reg talalkoztam...
Ahogy egyik volt ismerosom mondana, erre azt kell mondani:
"Ha ezt onok kell megkerdezzek tolem akkor nem jol vegzik a dolgukat"
Első körben azt, hogy képes vagy e 2-3 értelmes mondatban érvelni.
Nem a tényszerű válsz a lényeg, hanem az, hogy hogyan reagálsz. Ha felkapod a vizet, hogy téged hagyjanak a HR bullshittel, ha képtelen vagy kinyögni 3 mondatot, ha zavarban vagy, ha túltolod, az mind mind jellemez téged.
Az teljesen másoglagos egy ilyen kérdésnél, hogy mi a konkrét válaszod.
Már-már úgy érzem, hogy a HR picológus szinten tart állásinterjút himi-humi melókra...
Ahol ezt a kérdést felteszik, ott én nem fogok dolgozni.
Egyszer ezt válaszoltam a piros logós telefonszolgáltatónál.
Másnap felhívtak, hogy felvettek :D
De nem viccnek szántam amit mondtam :D
7: hülye, a szakmájához kevésbé értő, vagy szimplán junior minden területen van. A közgazdászoknál ugyanúgy, ahogy a HR-en.
Nem kell vele nagyon törődni. Korábban leírtam, hogy kb miért szokták feltenni, és azt is, hogy nyilván ilyesmivel nem az évtizedes szeniort illik megkínálni.
Lépj túl rajta, ahogy a saját területed kevésbé felkészült emberein sem rugózol sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!