Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az hogy aki egy...

Miért van az hogy aki egy pesti egyetemen szerez diplomát az azonnal 400,000 nettó bérigényt jelöl meg szaktól/munkahelytől függetlenül?

Figyelt kérdés
2021. febr. 21. 11:33
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
88%
Biztos maga alatt van, hogy egy senki munkás, aki ostoba volt tanulni is, semmire se vitte az életben, ezért irigy mindenkire, annak a szemébe egy senki :D Szerintem te is érzed, hogy ez kicsit ciki
2021. febr. 21. 20:34
 32/42 anonim ***** válasza:
89%

#33, Ganxsta Zoli fogalmazta meg anno roviden: “Lesz*rni lehet, de felsz*rni nem.” :)

Es hat kifejtettem, hogy az o velemenye mennyit is er: a munkaeropiac ugyis bearazta mar az o meg a mi tudasunkat is.

Ugyhogy mikozben a velemenyedet semmibe vesszuk a sajat kornyezetunkbol, te is nyugodtan gondolhatsz barmit rolunk a sajat magad kis, szegenyes ertelmi (es anyagi) buborekodbol.

Legalabb ez ingyen van, irigykedni azokra, akik nalad tobbre vittek, akad tudasilag, akar anyagilag. :)

2021. febr. 21. 21:05
 33/42 anonim ***** válasza:
92%
Csak nem írod le, hogy mi az a fantasztikus szakma, amivel ilyen felsőbbrendűnek képzeled magad... Csak a te tájékozottságodat minősíti, hogy szerinted mások seggvakarásra kapnak jó sok pénzt. :) Majd ha írsz egy for ciklust ami elszámol 10-ig, vagy AutoCadben húzol két merőleges vonalat, akkor beszélgessünk el arról, hogy ki nézzen le kit.
2021. febr. 21. 21:34
 34/42 anonim ***** válasza:
78%
Nekem a mostohaapám volt ilyen ostoba, mint a kérdező. Ő még az orvosokat is utálta. Mindig az hajtogatta, hogy a kemény fizikai munkát kéne megfizetni, nem az irodában lévő ücsörgést. Akkor idegesített, most már inkább csak szánom.
2021. febr. 21. 23:12
 35/42 anonim ***** válasza:
91%

Egész értelmes kérdésnek tűnt, sajnálom, hogy ez lett a vége. Valóban nem reális bérigény a legtöbb szakmában pályakezdőként a nettó 400 ezer és én sem értem a legtöbb esetben... Ugyanakkor néhány éves tapasztalattal már simán összejöhet hiányszakmában. Főleg műszaki területen. Pályakezdőként bruttó 230 ezerrel kezdtem 6 éve. Ma ennek majdnem a négyszeresét keresem és nem telt el olyan sok idő. Mégcsak munkahelyet sem váltottam.

A mai fiatalokból (mondom ezt nagy öregként XD) az alázat hiányzik, az akarat és a lépcsőzés lehetőségének szem előtt tartása. Azonnal most ide mindent nekem, mert ha nem, hiszti van és dac... Ez tök jól kijön itt a gyakorin. Csilli-villi ház kell, sok milliós autó kell, milliós fizetés kell 25 évesen szakma nélkül, azonnal. Ha ez mind egyszerre nem jön össze, akkor utáljunk mindent és mindenkit kollektívan.

Fentieket látom és ebben egyet is értettem volna veled, így jobbnak látom csak erre reagálni.

2021. febr. 22. 10:52
 36/42 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon helyes, hogy így gondolkodnak. Talán ez a generáció nem hagyja majd magát úgy kihasználni, mint az előzőek.
2021. febr. 22. 11:11
 37/42 anonim ***** válasza:
76%

Én közgazdászként végeztem Budapesten.

Alapbérnek bruttó 450-et mondtam, meg is adták.

Jelenleg levelezőn csinálom az MSC-t.Ha kész, akkor nekem is 650-700 br lesz a bérigényem.

Ha valakinek van MSC diplomája, akkor érthető,hogy többet két.Magasabb szinten van,nagyobb a tudása.

2021. febr. 22. 13:59
 38/42 anonim ***** válasza:
17%
Jó keveset fizetnek Pesten, pesti diplomával... Kőműves szaki vidéken többet kap ennél. 350 bruttó? Ez most komoly? Segédmunkás is kap ennyit
2021. márc. 8. 01:22
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Segédmunkások esetében nem sok értelme van bruttóról beszélgetni, mert ha be is vannak jelentve, akkor is minimálbérre.
2021. márc. 8. 07:07
 40/42 anonim ***** válasza:
50%
Mert egy buta takony, azért. :D
2021. márc. 8. 10:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!