Miért van az hogy aki egy pesti egyetemen szerez diplomát az azonnal 400,000 nettó bérigényt jelöl meg szaktól/munkahelytől függetlenül?
Mi keresünk 400-at, te nem. Mi nyugodtak vagyunk, te nem. Mi a tudásunkért kapunk pénzt, te nem. Sajnálatos, hogy ilyen hozzászólásokkal próbálod csökkenteni a frusztrációdat. Csak egy buta senki szidja (vagy hibáztatja) a nála sikeresebbeket és értelmesebbeket.
Persze javíts ki, ha valamiben tévedek. Az nem érv, hogy "de akkoris túltelítettség van diplomásokból, mert én, Pista, a kétkezi munkás azt mondtam". Nekem nem fognak lapátot meg talicskát adni a kezembe, mert mint már kitalálhattad, az eszemmel keresek nem kevés pénzt. Én képes lennék lapátolni, de inkább meghagyom neked. Mert neked kell az ilyen munka, mert az eszedből nem tudsz megélni. Megtudhatom a te becses, felsőbbrendű foglalkozásodat, ó, te nagy országépítő munkás?
Felsőoktatásba tipikusan felsőfokú végzettségűek gyerekei mennek. Az iskolai végzettség és a fizetés a legtöbb esetben egyenesen arányos. A magasabb fizetéshez több adó is társul, szóval hogy az állam, vagy méginkább a te adódból tanulna valaki egyetemen... Egyszerűen hazugság. Sokan szeretnének annyit keresni, amennyit mi csak leadózunk havonta.
Ja, hogy innen fúj a szél! Mi azért keresünk jól, mert Soros. És te azért vagy csóró mert Soros.
Nem kérdező, az ország azért tart ott, ahol, mert a te intellektusodnak ez a posvány kell.
Csaorikam azert messze nem a legelesebb kes a fiokban...
Amugy csendesen megjegyzem, hogyha tultelitett lenne a diplomas “szakma” (amugy milyen szakmarol is beszelsz, nem mindegy, hogy valamilyen mernoki vagy mondjuk vendeglatoi diplomarol beszelunk, van vagy par szaz-fele, mindegyik kulon tleitettseggel), akkor max kernek a diplomasok a 400-as kezdot, de nem kapnak meg.
Az, hogy meg is kapjak, az azt mutatja, hogy nincs telitve, van szepen fizetokepes kereslet a tudasukra.
Uhh nagyon megy itt az önfényezés.
Attól hogy van egy papírotok amire az van ráfirkantva hogy D I P L O M A még SENKIK vagytok :-))))
Szerencsere teljesen mindegy, hogy te minek tartasz embereket, (de meg az is mindegy, hogy ok minek tartjak magukat, onfenyezik-e magukat), a munkaeropiac ugyis bearazza a tudasukat.
A tiedet is bearazta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!